logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Husson johdolla täysi pistepotti Turusta – Katso maalikooste!

IFK haki kauden ensimmäinen vierasvoittonsa Suomen Turusta.

Kauden kolmas pelireissu tuotti ensimmäisen täyden pistepotin vierasotteluissa. IFK voitti tyylipuhtaalla esityksellä TPS:n 4-1 ja nousi Liigan jumbosijalta keskikastiin. Ville Husso pelasi IFK:n maalilla uransa toisen Liigaottelun ja esiintyi jälleen kuin karaistunut veteraani. Husso torjui 27 laukausta, ainoa maali sujahti taakse IFK-puolustajan luistimen kautta.

Ottelua jännitti kotikatsomossa Nymanin perhe, jonka valmistautumista IFK:n lauantaiseen kotiotteluun olemme seuranneet eilisestä lähtien. IFK:n voitto miellytti perheen isää Tomi Nymania.

– Vähän hermostunutta vieraspeliä se oli IFK:lta, mutta hieno voitto. Toisessa erässä pääsimme kuskin paikalle ja nyt on voittajana helppo hymyillä, Tomi Nyman sanoi.

– IFK ansaitsi voittonsa. Ei tuo valmista peliä vielä ole, mutta en mä panikoi. Olen 40 vuoden ajan seurannut IFK:n pelejä. Paljon duunia on edessä, mutta tämä oli hyvä ja tärkeä voitto.

Uusi kausi on nostanut esiin uusia sankareita. Heistä yksi on ollut alkukaudella juuri Husso, mutta lujasti töitä illasta toiseen paiskiva nelosketju ei ole myöskään jäänyt huomaamatta.

– Veskaripeli toimii ihan ok. Itse olen alkukaudella seurannut IFK:n kasvattia Mika Partasta. Nelosketjun jätkät toivat jälleen hyvin sähinää peliin, Nyman sanoi.

IFK:n maalintekijät ottelussa olivat Rico Fata, Eero Somervuori, Iiro Pakarinen ja kauden ensimmäisen osumansa ampunut Tony Salmelainen. Kultakypärä Juuso Puustinen syötti kaksi maalia ja nosti pistesaldonsa lukemiin 0+6=6.

Pisteet tulivat jälleen kalliiksi IFK:lle, sillä Roope Talaja loukkaantui toisessa erässä. TPS:n Markus Seikolan taklaus osui Talajaa polveen ja IFK:n laitahyökkääjä on sivussa ensimmäisten arvioiden mukaan kolme kuukautta.

Ottelun tilastot

Näytä kaikki uutiset