logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

IFK – Blues-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-Blues klo 17.00

Viimeinen kierros ennen maaottelutaukoa pelataan tänään ja IFK saa Nordenskiöldinkadulle vieraita Böndeltä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi ja kaikki ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin. IFK on kolme pistettä edellä Bluesia, joka hävisi eilen yllättäen Ilvekselle kotonaan, ja sen vaikutukset illan matsiin selviävät pian. Vertailun vuoksi muistettakoon, että viikko sitten Kärpillä painoi korvien välissä edellisen päivän tappio. Tänään on kuitenkin uusi päivä ja uusi peli, joka starttaa nollista klo 17.00.

Omat koirat purevat

Omat koirat purevat tunnetusti ja tänään molemmilla jengeillä on riveissään näitä pelaajia, joita kannattaa seurata. Mika Hannula siirtyi Bluesista IFK:hon viime viikon alussa ja Blues puolestaan hankki maalipyssy Ryan Vescen, joka pelasi stadilaisten riveissä kaudella 2007-2008, ja Robert Nyholmin. ”Bobby” edusti stadilaisia edellisen neljän kauden ja aloitti tämän kauden IFK:ssa. Kausi meni kuitenkin Mestiksen puolella ja Nyholm tulee kovalla innolla entistä seuraansa vastaan. Eetu Pöysti puolestaan siirtyi Bluesiin jo viime kauden päätteeksi. Kiekkoja pysäyttelee Juuso Riksman, Petoluolan edellinen Kerberos.

Nyky-IFK:ssa on paljon sinistä väriä viime kaudelta. Hannulan lisäksi Joakim Eriksson, Jari Sailio, Roope Talaja, Joni Töykkälä ja Ville Varakas siirtyivät stadilaisiin Espoosta ja tuovat oman panoksensa illan paikalliskamppailulle. Suurena yllätyksenä tuskin tulee kenellekään, jos lauantai-illan tansseissa on tunnetta ja pientä nahistelua snagarijonossa.

Eriksson: ” Nautimme kotiyleisön edessä pelaamisesta”

IFK:n kultakypärä Joakim Eriksson oli haastateltavana aamujäiden jälkeen. Eriksson iloitsi torstaina tulleista pisteistä mutta myönsi ottelun menneen turhan tiukaksi lopussa.

– Pelasimme suurimman osan ottelusta todella hyvin ja mielestäni meidän olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja ja ratkaista peli aikaisemmin. Olemme kuitenkin tyytyväisiä kolmeen pisteeseen ja toivottavasti pelaamme samalla tavalla tänään ja iskemme pari maalia enemmän, ”Jokke” analysoi.

Joukkue on valmistautunut illan matsiin levon kautta, kun taas Blues pelasi eilen kotonaan Ilvestä vastaan. Ilves voitti 2-1.

– Skippasimme jään perjantaina kerätäksemme energiaa tämän päivän matsiin, kun taas Blues pelasi eilen. Toivottavasti siitä on etua meille. Toisaalta taas, joskus siitä on etua, että on pelannut edellisenä päivänä. Olet paremmin valmiina alusta lähtien, mutta se nähdään illalla.

– Tänään harjoittelimme normaalisti aamulla ja kävimme taktiikkapalaverit läpi. Nyt vaan valmistaudutaan kello viiteen, ruotsalaishyökkääjä pyöritteli matsin ennakkoasetelmia.

Petolauma on raapinut sarjassa eniten kolmen pisteen voittoja kotona (16) ja on rankattu liigan toiseksi kovimmaksi kotijoukkueeksi.

– Toivottavasti pystymme tuomaan saman energian mitä meillä on kotona ollut. Yksi ilonaiheita tällä kaudella on ollut kotipelaaminen, olemme keränneet toiseksi eniten pisteitä. Nautimme kotiyleisön edessä pelaamisesta ja toivottavasti pystymme jatkamaan samalla, energisellä, tiellä, mitä olemme kulkeneet 5-6 kotipelin ajan.

Nordenskiöldinkadulla moni vastustajista lähtee pelaamaan nolla nollaa ja iskemään vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista. Eriksson ei osannut arvioida, että miten vahvasti Blues pyrkii hyökkäämään mutta uskoo kovaan keskialueen puolustamiseen.

– On vaikea tietää miten Blues tulee tänään meitä vastaan. Oletan heidän pelaavan 1-3-1 –systeemillä ja tukkivan keskialueen meiltä. Yksi ratkaisun avaimia on tänään keskialueen ylittäminen ja paineen saaminen heidän päähän, Eriksson veikkasi.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Raimo Summanen on tehnyt yhden kokoonpanomuutoksen torstaisen Lukko-voiton jälkeen. Maajoukkuepakki Ilari Melart on flunssassa ja Mikko Kurvisen parina nähdään tänään Martti Järventie.

Ottelusta sivussa

Ilari Melart (flunssa),Micke Åsten, Christian Silfver ja Juuso Salmi.

Loukkaantuneet

Joël Perrault, Eero Somervuori, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi, Iiro Pakarinen ja Corey Elkins.

Lipunmyynti

Blues-matsin lippuja on vielä jäljellä ja pääset hankkimaan omasi tästä. Ovimyynti alkaa klo 15.00. Nordenskiöldinkadulla riittää kuhinaa tänään ja suosittelemmekin saapumaan ajoissa. Käteisen varaaminen nopeuttaa jonottamista erätauoilla ja huomioithan myös julkiset kulkuneuvot – spårat ja dösät tulevat melkein etuovelle.

Punaista på ja ääntä kohti!

Tulosseuranta

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaan täältä.

Näytä kaikki uutiset