logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

IFK –JYP-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-JYP klo 18.30

IFK:n kolmen pelin viikko polkaistaan tänään käyntiin Jyväskylän hurrikaanipaitoja vastaan Nordenskiöldinkadulla. Ennakkoasetelmat matsille ovat kihelmöivät JYPin ollessa sarjassa kuudentena, vain kolmen pisteen päässä stadilaisista. Tämän kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista ovat päättyneet kotivoittoihin, IFK voitti 115-vuotisjuhlaottelussaan JYPin 3-1 mutta hävisi vieraissa maalein 4-2.

Ottelut hurrikaanipaitoja vastaan ovat olleet perinteisesti vauhdikkaita ja sitä on odotettavissa tänäänkin. JYP rankataan liigan kolmanneksi parhaaksi vierasjoukkueeksi, kiitos toimivan ylivoiman. Petolauman alivoimapelaaminen on liigan kolmanneksi purevinta ja myös tänään erikoistilannepelaaminen on tärkeässä roolissa, molemmissa päissä. JYP kuuluu Tapparan ohella niihin joukkueisiin, jotka taitavat mailahäirinnän parhaiten. Kiekotonta miestä estetään oman pään mies miestä vastaan puolustuksessa koko ajan, luottaen siihen todennäköisyyteen, ettei jokaisesta koukusta ja kahvaamisesta vihelletä jäähyä, ja näinhän se myös on. Tämä tekee tuomarilinjasta haastavan ja kun vierailijalle on vihelletty muutama jäähy, pitää kotijoukkueellekin osoittaa tietä boksiin – vaikka sitten vähän pienemmästä rikkeestä. Tämä on osa peliä ja sen mukana täytyy osata mennä.

Elkinsin ensiesiintyminen

Lauantaina Stadiin saapunut jenkkihyökkääjä, Corey Elkins, tekee tänään ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä. Takana on kahdet yhteisharjoitukset jengin kanssa ja jet-lag painaa vielä päälle. Isokokoinen Elkins on näyttänyt sopeutumiskykynsä nopeasti ja on valmiina illan matsiin.

Melart:” Päästä päähän 60 minuuttia”

IFK-puolustaja Ilari Melart oli haastateltavana aamutreenien jälkeen. Energinen Melart antoi kiitosta maalivahti Joni Ortiolle, joka oli lauantaisen vierasvoiton takuumies.

– Hyvä taisteluvoitto loppujen lopuksi, tiukka peli, jossa molemmat veskarit pelas todella hyvin. Hieno, että saatiin se käännettyä, Melart veisteli.

IFK voitti viime viikon kolmesta ottelustaan kaksi ja oletuksena oli, että sen jälkeen olisi helpompi lähteä tämän viikon peleihin. Melart tyrmäsi ajatuksen ja painotti jokaisen ottelun merkitystä.

– En mieti sitä niin, peli kerrallaan tässä mennään kuitenkin. Olis sieltä tullut voitto tai tappio, niin ihan yhtä vaikeita pelejä nää on tällä viikolla, nuori puolustaja paalutti.

Yli 20 minuutin ottelukeskiarvolla operoiva Melart on tyytyväinen peliinsä mutta uskoo pystyvänsä ottamaan seuraavan kehitysaskeleen tämän kauden aikana.

– Pitäis vähän vielä nostaa tasoa, ei ole mennyt välttämättä huonosti mutta vielä pystyy ruuvia kiristämään mitä pitemmälle kevät menee. Hyvältä tuntunut kun oon saanut vastuuta ja nauttii vieläkin pelaamisesta, ei siinä sen kummempaa. Ihan suht tasaisesti mennyt mutta vielä pystyy parantamaan.

Melart on keskittynyt omaan peliinsä huolella, eikä ole niinkään seuraillut Corey Elkinsin tekemisiä. Sen verran kuitenkin, että arvio tuli.

– Ihan hyvältä vaikutti ja toivottavasti saa heti juonesta kiinni. Nyt kun Perrault on loukkaantunut, niin hyvä että saadaan paikkaamaan siihen. Elkins voi tuoda ylivoimalla lisävariaatioita mutta mun peliin se ei vaikuta, Melart viittasi puolustuspelaamiseensa.

Jos IFK sytyttää Jyväskylässä, niin sitä tekee myös JYP Stadissa.

– Tässä on ollut jo muutaman vuoden ajan kovia pelejä JYPiä vastaan ja olen nauttinut niistä. Tiedän, että siellä on hyvä peli tulossa ja ei ole varmaan kertaakaan ollut niitä vastaan sellainen peli, ettei olis saanut ihan täysillä tehdä töitä. Viime vuosina ollut tosi mielenkiintoinen taistelupari ja menty päästä päähän 60 minuuttia.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen on tehnyt kokoonpanomuutoksia lauantaisen Lukko-voiton jälkeen. Toni Söderholmin puolustajaparina nähdään tänään Juuso Salmi. Kultakypärä Joakim Erikssonin toisena laiturina Roope Talajan lisäksi on Nico Friman, joka oli jo Raumalla mukana. Jenkkihyökkääjä Corey Elkins muodostaa ketjun Arttu Luttisen ja Jari Sailion kanssa ja haalareita vetää päälle kolmikko Leinonen-Töykkälä-Liivik.

Huom! Kokoonpano meni uusiksi viime hetkellä, koska Corey Elkinsin kansainvälinen ottelulupa viivästyi NHL:n keskustoimiston työruuhkan vuoksi.

Tolppien välissä jatkaa Joni Ortio, luukkuvahtina toimii Mika Norja.

Ottelusta sivussa

Micke-Max Åsten, Christian Silfver, Thomas Nykopp (kuume) ja Kristian Tuohilampi.

Loukkaantuneet

Joël Perrault, Mikko Kurvinen, Eero Somervuori, Niko Piiparinen ja Iiro Pakarinen.

Lipunmyynti

Otteluun on vielä lippuja jäljellä ja pääset hankkimaan omasi Lippupalvelusta.

Ovimyynti avataan klo 16.30. Junnukorteilla pääsee sisään.

Huom! Käteisen varaaminen nopeuttaa palvelua myyntipisteissä ja muistathan myös julkiset kulkuneuvot.

Punaista på ja ääntä kohti!

Tulosseuranta

Mikäli et pääse mestoille, voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Näytä kaikki uutiset