logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

IFK – TPS-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-TPS klo 17.00

IFK pelaa tänään vuoden 2013 ensimmäisen kotiottelunsa, kun TPS saapuu Nordenskiöldinkadulle. Pelissä on tänään paljon, kahdesta edellisestä vierasmatsista kun ei jäänyt mitään kerrottavaa. Tehdyt ja päästetyt maalit puhuvat omaa, karua kieltään. Petoluolassa joukkueella on neljän ottelun voittoputki ja sille haetaan tänään jatkoa. Kotipelejä IFK:lla on tammikuussa peräti 7 ja taistelu alkaa heti ensimmäisestä matsista.

IFK ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, turkulaiset voittivat ensin kotonaan jatkoajalla 4-3 ja sen jälkeen stadilaiset ovat korjanneet täydet pistepotit maalein 2-0 ja 3-2. IFK on keskittynyt keskiviikon vierastappion jälkeen harjoitteluun, kun taas TPS pelasi eilen kotonaan Kärppiä vastaan taipuen lopulta vasta rankkareissa.

Lähtökohtaisesti parin päivän huilin jälkeen petolauman energiavarastot ovat täynnä ja joukkue puhkuu näyttöhaluja. Vierailijalla taas on parempi pelituntuma eilisen myötä mikä saattaa näkyä matsin alussa. IFK tulee alkuun kovaa ja haluaa ottaa kotikaukalossaan isännän otteen turkulaisista.

Leinonen: ”Lyödään paine vastustajan päätyyn”

IFK:n nuori tuulispää, Toni Leinonen, oli aamutreenin jälkeen odottavin mielin. ”Leiskan” mukaan joukkue on käyttänyt viime päivät harjoitteluun ja pelin analysoimiseen.

– Torstaina käytiin aamulla Blues-peli läpi ja katottiin mikä siinä meni pieleen, käytiin ne ihan konkreettisesti läpi. Vedettiin päälle aika raikas jää ja päälle hyvä puntti, saatiin hyvä treeni siihen, siinä oli kuitenkin pari päivää aikaa valmistautua peliin.

– Perjantaina katottiin niitä hyviä juttuja pelistä ja käytiin läpi niitä asioita mitä meidän pitää tehdä, että voitetaan pelejä. Siihen päälle hyvä peliin valmistava jää, tänään käytiin vähän ylivoimaa ja alivoimaa läpi, Leinonen kertoi ja jatkoi vielä, että vapaaehtoisesta jäästä huolimatta meininki oli hyvä ja kaikki olivat latautuneita pelaamaan ja valmiina kun kiekko tippuu jäähän.

Huippunopea Leinonen pääsee liikkeellään hyvin tilanteisiin eikä arastele taklaustilanteissa, vaikka vartta on 172 sentin verran. Kauden 14 liigamatsissa tehoja on syntynyt 1+1 ja Leinonen vannoo kovan työnteon nimeen.

– Yritän tuoda paljon liikettä ja taklauksia ja hankkia vastustajalle jäähyjä, vähän sellaista rikkovampaa roolia. Ei ne maalitkaan huono juttu ole, tässä on viime aikoina ollut itselläkin paljon paikkoja mutta ei ole vaan mennyt sisään. Pitää tehdä vaan töitä, kyllä se palkinto tulee jossain vaiheessa, Leinonen totesi luottavaisena.

Tarjolla tänään: Lauantai-illan huumaa Stadissa

– Viime pelit ei ole menneet meiltä niin kuin ollaan toivottu, tänään lähdetään tosi kovaa päälle. Kuitenkin lauantai-ilta kotona sytyttää aina eri lailla, tämä on hieno paikka pelata ja odotettavissa on kova peli. Kiekot vaan syvään, yritetään pysyä omista pois ja lyödään paine vastustajan päätyyn, että saadaan sinne paljon taklauksia ja tilanteita. Siitä on hyvä lähteä jatkamaan, Leinonen suunnitteli.

Kokoonpano

Jengiin on tullut muutoksia Blues-tappion jälkeen ja pääset katsomaan kokoonpanoon tästä.

Ottelusta sivussa

Markus Granlund, Thomas Nykopp, Juuso Salmi, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi ja Mathieu Perreault.

Loukaantuneet

Joël Perrault, Mikko Kurvinen ja Iiro Pakarinen

Lipunmyynti

Lippuja on vielä jäljellä ja pääset hankkimaan omasi täältä. Ovimyynti aukeaa klo 15.00. Junnukorteilla pääsee sisään. Punaista på ja ääntä kohti!

Tulosseuranta

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Näytä kaikki uutiset