IFK:lle jälleen hieno kotivoitto

IFK-Ässät 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)

Keskiviikko-iltana Nordiksella tarjoiltiin jälleen hienoa kiekkoviihdettä, kun vastaan saapui toista kertaa tällä kaudella hallitseva mestari Porin Ässät.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa IFK vei pisteet kotiin ja sama meininki jatkui tänäänkin. Pisteet jäivät Stadiin upealla 4-2-voitolla, joka nosti joukkueen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Maalivahti Ville Husso jatkoi mainioita esityksiään. IFK puolusti tiiviisti ja Husso torjui Ässien muutamat maalipaikat, kuten Ässien Sami Mutasen läpiajon avauserässä.

Ensimmäinen ja toinen erä olivat selkeästi IFK:n hallintaa. Avausmaali nähtiin jo alle kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Eero Somervuori sai Corey Elkinsin syötön lapaansa ja laittoi erittäin kylmähermoisesti parilla siirrolla kiekon maaliin.

Erikoistilannepelaaminen oli jälleen erinomaista ja ylivoimalla syntyi kaksi maalia. Ensimmäinen osumista tuli toisen erän puolivälin jälkeen, kun IFK pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Ville Peltonen laittoi syötön Juuso Puustisen lapaan, jonka laukaus kimposi Elkinsistä maaliin. Elkins oli myös mukana kolmannessa osumassa, jossa Toni Söderholm ampui suoraan aloituksen jälkeen lämärin maalin perukoille.

Kolmannessa erässä Ässät pääsi peliin mukaan ja kuroi IFK:n johdon yhteen maaliin, mutta lopussa Arttu Luttinen kävi vielä ottelun loppuhetkillä sinetöimässä voiton laittamalla hienon hyökkäyksen päätteeksi voittolukemat 4-2 taululle.

Loistavan ottelun pelannut Corey Elkins oli koko matsin paras pistemies tehoillaan 1+2. Elkinsin ja Husson lisäksi IFK:n parhaimmistoon kuului terävästi liikkunut ja vahvasti kamppaillut Luttinen.

Seuraavan kerran IFK pelaa jo perjantaina himassa. Joukkue kohtaa pitkään hurjassa vireessä olleen Oulun Kärpät.