IFK:lle kauden avausvoitto

Rico Fata teki ensimmäiset maalinsa IFK-paidassa.

Kolmannen erän tehominuutit toivat IFK:lle kauden avausvoiton. Vierasjoukkue Zürich Lions johti peliä kolmannen erän loppupuolelle, mutta kolme maalia viimeisten reilun viiden minuutin aikana käänsivät pelin IFK:lle. Loppunumerot olivat IFK:lle 6-4.

Ennen ottelun alkua kunnioitettiin edesmenneen IFK-legendan Matti Murron muistoa hiljaisella hetkellä. IFK:n pelaajilla oli ottelussa mustat surunauhat.

Kotijoukkueesta kolme uutta pelaajaa sai maalitilinsä auki IFK-paidassa. Austin Block teki IFK:n avausmaalin ja Matti Kuparinen napautti kolmannessa erässä osuman Juuso Puustisen upeasta syötöstä. Rico Fata näytti maalintekijän vainuaan tekemällä kaksi upeaa maalia. Toisessa erässä hän harhautti Zürichin puolustajan ja maalivahdin ja ampui maltilla 2-2-tasoitusmaalin. Kolmannessa erässä Fata teki ylivoimalla 3-3-tasoitusmaalin Juha Tarkkasen nappisyötöstä.

Ottelu oli kovatasoinen, kuten kaikki European Trophyn pelit tällä kaudella.

– Tämä oli laadukas ja vauhdikas ottelu hyvää joukkuetta vastaan. Tempo oli sopivampi meille kuin aikaisemmissa peleissä, päävalmentaja Raimo Summanen kommentoi.

IFK:n pelissä oli paljon hyvää, vaikka omassa päässä kolisi edelleen liian usein. Hyökkäyspeli toimi hyvin.

– Saimme pidempiä hyviä jaksoja kuin aiemmissa peleissä. Emme hosuneet yli. Mutta kyllä tässä hommaa on vielä, Summanen sanoi.

IFK:n voittomaalin teki Iiro Pakarinen ja sinetin iski viimeisellä minuutilla Toni Leinonen.

IFK pelaa seuraavan kerran jo lauantaina. Silloin vastaan tulee sveitsiläisseura EV Zug, joka valmentaa entinen IFK-luotsi Doug Shedden.

Lippuja otteluun myy Lippupalvelu. Matsi pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla kello 18.30 alkaen.