logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

IFK:lle niukka tappio avauspelissä

Vaikka ei olla vielä edes elokuun puolivälissä, Färjestad ja IFK pelasivat tiistai-iltana mainion jääkiekko-ottelun.

Färjestad sai peliin loistavan startin ja johti ennen avauserän puoliväliä 2-0. Toisessa erässä IFK sai uuden vaihteen silmään ja alkoi vyöryttää hyökkäyspeliään. Toni Leinonen (kuvassa) napautti IFK:n kauden avausmaalin ylivoimalla ajassa 26.12. Maali tosin merkittiin Mikko Jokelalle. Kolmannen erän alussa kotijoukkue kasvatti johtonsa taas kahteen maaliin. Eero Somervuori kavensi vielä neljä minuuttia ennen loppua, mutta loppurynnistys ei tuottanut tasoitusmaalia. Färjestadin Marius Holtet teki tyhjään rysään loppunumerot 4-2 neljä sekuntia ennen loppusummeria.

Turpiin tuli, mutta IFK:n esitys oli hyvä ollakseen kauden ensimmäinen peli. Maalivahti Brad Thiessen torjui varman oloisesti parantaen loppua kohti, kuten koko joukkue. Kiekonmenetyksiä tuli jonkin verran, eikä kiekollinen peli rullannut vielä ihan saumattomasti, mutta paljon hyviä merkkejä oli ilmassa.

– Ensimmäinen erä oli vähän hakemista, mutta toinen ja etenkin kolmas erä olivat jo parempia. Paikkoja meillä oli, mutta varmaan niissä oli vielä vähän hätiköintiä, kertoi Iiro Pakarinen.

– Vastustaja oli todella hyvä. Tämä oli vähintään Liigatason peli, kova vauhti oli päällä heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien.

Valmennusjohtokin näki ottelussa paljon hyvää, vaikka parannettavaa tietenkin oli.

– Meillä oli vähän alkukankeutta, mutta pelillinen parannus toiseen erään oli iso. Viimeisessä erässä pystyttiin sitten paremmin pelaamaan pidempiä jaksoja hyökkäyspeliä, kakkosvalmentaja Joonas Tanska kertoi.

– Tämä oli hyvä ja ryhdikäs esitys meiltä. Vastustaja oli hyvä ja he tekivät yhden ylivoimamaalin enemmän kuin me.

Joukkue palaa kotiin keskiviikkona. Seuraavan kerran IFK hyppää kaukaloon perjantaina, kun Tikkurila hallissa vastaan tulee ruotsalainen Frölunda. Ottelu alkaa kello 18.30. Lippuja matsiin voit ostaa täältä.

Tilastot

Näytä kaikki uutiset