IFK:lle upea voitto kotiyleisön edessä

IFK-Tappara 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Stadin tiistai-illassa mentiin jännittyneissä tunnelmissa, kun IFK:n vieraaksi saapui Tappara. IFK:lla oli ennen maaottelutaukoa takanaan kolmen ottelun tappioputki, jota tänään lähdettiin katkaisemaan.

Ottelun huippuhetki nähtiin toisen erän lopulla kun Toni Leinonen purjehti melkein koko kentän läpi ja ampui rannelaukauksella kauden ensimmäisen maalinsa. Nuorten maajoukkueessa viime viikolla loistanut Ville Husso näytti jälleen, että kiekko ei hanskasta karkaa. Husso olikin yksi ottelun ratkaisijoista varmoilla torjunnoillaan. Viime viikolla joukkueeseen liittynyt puolustaja Daniel Fernholm pelasi ensimmäisen ottelunsa IFK:ssa tällä kaudella. Ruotsalaispuolustaja pelasi IFK:ssa 40 ottelua kaudella 2011-2012.

Pirteästi pelannut IFK hallitsi peliä. Maalit olivat jälleen tiukassa, mutta joukkue pelasi kärsivällisesti. Vaikka jäähyjä jaettiin puolin ja toisin ja peli oli osittain hyvinkin rikkonaista, IFK:n peli pysyi hyvin kasassa. Alivoimapeli IFK:lla on ollut tähän asti liigan parasta, eikä tänäänkään tehty poikkeusta.

IFK:n hyvästä pelistä huolimatta vastustaja pääsi tasoittamaan kolmannen erän puolivälissä. Sinnikäs IFK ei kuitenkaan antanut periksi. Ottelun 2-1 voittomaaliin johtanut hyökkäys lähti liikkeelle kolmannen erän lopulla puolustaja Henrik Forsbergin hienosta avauksesta Ville Peltosen lapaan. Harhautuksen jälkeen Peltonen ampui ja paluukiekko kimposi suoraan Juuso Puustisen lapaan. "Pudi" ei erehtynyt, vaan laittoi kiekon lähes tyhjään maaliin.

Ottelun yleisömäärä oli 6810. IFK lahjoittaa euron per katsoja, eli 6810 euroa Filippiinien katastrofiapuun. Otteluisäntänä oli SRV.

IFK:lla on parin välipäivän jälkeen edessä kahden matsin viikonloppu. Perjantaina IFK matkaa Jyväskylään JYP:n vieraaksi ja Stadissa pelataan seuraavan kerran lauantaina, kun IFK:n vieraaksi saapuu Pelicans Lahdesta.