logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

IFK:n loistava kotivire jatkui

IFK-Pelicans 4-3 (3-1, 1-0, 0-2)

Lauantai-ilta Nordiksella oli maalijuhlaa, kun IFK kohtasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Lahden Pelicansin. Joukkueet ovat kohdanneet Stadissa viimeisen kolmen kauden aikana nyt kahdeksan kertaa ja IFK nappasi tänään jo seitsemännen voittonsa.

IFK aloitti ottelun erittäin vahvasti ja onnistuikin tekemään ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kolme maalia. Illan avausmaali syntyi alle neljän minuutin pelin jälkeen kun Niko Piiparinen ohjasi Oscar Eklundin rannarin sisään maalin edestä ja pian sen jälkeen Corey Elkins siirsi IFK:n kahden maalin johtoon. IFK:n kolmannen maalin teki Toni Leinonen, joka otti kiekon hanskalla alas ja ampui siniviivan tuntumasta komean lämärin Pelicans-maalivahdin selän taakse.

Vahvan ensimmäisen erän jälkeen IFK:n vauhti jatkui edelleen hyvänä. Vastustajan kovasta yrityksestä huolimatta toisessa erässä nähtiin vain yksi maali ja senkin teki IFK. Läpi ottelun vahvasti pelannut Elkins laittoi upean syötön maalin takaa suoraan Eero Somervuoren lapaan, joka laittoi kiekon maalin edestä varmasti sisään.

Kolmanteen erään joukkue lähti varmistelemaan johtoasemaansa ja keskittyi pääasiassa puolustamiseen. Liiallinen varmistelu oli kuitenkin lähellä kostautua, ja vastustaja pääsi tulemaan jo maalin päähän.
Aikalisän erän puolessavälissä ottanut IFK kuitenkin löysi vauhtinsa uudelleen. Lopussa Pelicans yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta hyvin puolustanut IFK kesti ja pystyi ottamaan tärkeät kolme pistettä.

Loukkaantumisista koko alkukauden kärsinyt IFK oli saanut hyviä uutisia sairastuvalta, kun pitkään loukkaantuneena ollut Roope Talaja palasi kokoonpanoon. Kokoonpanoon palasi myös Henrik Forsberg, joka oli sivussa perjantaina.

Otteluisäntänä lauantain matsissa oli Gigantti.

Seuraava matsi pelataan ensi viikon keskiviikkona himassa kun IFK kohtaa sarjataulukossa vain pari pistettä edellä viilettävän Porin Ässät.

Palkitut

Ravintola Mamma Rosa: Eero Somervuori
Ravintolaketju Martina: Mika Partanen
Bilteman avausmaali: Niko Piiparinen

Ottelun tilastot

Näytä kaikki uutiset