logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Jokela: Hyvät ja odottavat tunnelmat

Puolustaja Mikko Jokelan valmistautuminen kolmanteen perättäiseen IFK:ssa on täydessä vauhdissa. Jokela on harjoitellut joukkueen mukana alusta lähtien ja kova treeni näyttää tuottaneen tulosta nopeassa ajassa. Kovaotteiselle Jokelalle on kertynyt kahden kauden aikana 101 runkosarjaottelua ja niissä 33-vuotias puolustaja on tehnyt tehot 7+19, ja tähän mennessä nähdyn perusteella voidaan todeta, että vastuuta on tarjolla ensi kaudellakin.

– Ollaan menty tässä kimpassa nelisen viikkoa ja hyvin on treenijakso lähtenyt liikkeelle. Paljon uusia juttuja, ollaan hyvässä vauhdissa ja meininki sitä luokkaa, Jokela summasi kevään treeniviikkoja.

Jokela pelasi 16 ottelua ensimmäisellä IFK-kaudellaan 1997-98. Peliaika mestaruusjoukkueessa oli silloin kiven alla ja Jokela vaihtoi maisemaa seuraavan kauden alussa. Nyt Leksa on joukkueen kokenutta osastoa ja niitä pelaajia, joihin katseet kääntyvät ottelun loppuhetkillä.

– Tietysti kuviot ovat vuosi vuodelta tutummat, pitää myös huomioida, että uuden valmennuksen myötä kuviot muuttuu. Tunnelmat ovat hyvät ja odottavat, silminnähden kovakuntoiselta näyttävä Jokela totesi.

Jokela sanoo viime kauden pettymyksen tuovan lisämotivaatiota harjoitteluun.

– Se on jätetty taakse, se oli pettymys silloin kun se oli ajankohtaista. Ei sitä enää murehdita, mennään kohti uusia haasteita. Tietynlaisen epäonnistumisen jälkeen se kyllä antaa sellaisen ponnistuksen, että hommia täytyy ja haluaa taas tehdä. Ens vuonna ollaan sitten pidemmällä, Jokela lupasi.

Harjoitteluun tehoa pienemmissä ryhmissä

Jokela on kuulunut joukkueen harjoitusvahvuuteen alusta lähtien. Lomaa oli pelaajayhdistyksen määrittämä kolme viikkoa ja sen jälkeen paluu sorvin ääreen.

– Tässä on kuitenkin niin paljon tekemistä, että oli parempi aloittaa nopeasti.

– Vähän jäätä ja vähän jumppaa, koko ajan mennään sen mukaan miten porukka kehittyy. Tässä mennään pienissä ryhmissä, on eritasoisia ja kaikki menee vähän eri kohdassa, niin siinä mielessä on kyllä järkevästi rytmitetty, että kaikki saa parhaansa irti. Sitä mukaan mitä tapahtuu, sitä myötä pystyy nostamaan tasoa ja ottamaan uusia juttuja, Jokela avasi treeniviikkojen sisältöä.

Pelkkä pienryhmissä harjoittelusta puhuminen saa konkaripuolustajan syttymään.

– Se on erittäin tehokasta, järkevintä mitä voi tehdä. Kuitenkin tässä ollaan yksilöitä ja kaikilla on omat tarpeet. Jos joku toinen on vahvempi toisessa asiassa, niin eihän siinä ole mitään järkeä vetää samoja juttuja vaan kehittää niitä omia heikkouksia.

Joukkueen harjoitteluvahvuudessa on IFK:n liigajoukkueen sopimuspelaajien lisäksi lupaavia A-junioreita, joille annetaan työkaluja harjoitteluun ja pelaajana kehittymiseen. Jokela näkee nuorten mukanaolon positiivisena asiana.

– Nuoret tuo aina virtaa tuohon treenaamiseen, se on aina hauska nähdä. Totta kai sitä kokeneempana ja vanhempana yrittää näyttää esimerkkiä itsekin kaikissa mahdollisissa jutuissa ja tekemisissä yleisesti ottaen, ei sen ihmeellisempää, Jokela naurahti ja lähti valmistautumaan jääharjoitukseen.

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset