logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Joulutauolle tappio niskassa

IFK - Lukko 2-5 (2-1, 0-2, 0-2)

Syyskauden viimeisestä ottelusta ei jäänyt IFK:lle paljon käteen. Joukkue taisteli jälleen loppuun asti, mutta bensatankki näytti loppua kohti tyhjenneen. Lukko kuittasi tylyn 5-2-vierasvoiton.

Ennen ottelun alkua päävalmentaja Raimo Summanen käväisi Brewer's Streetillä herättelemässä faneja kannustamaan väsynyttä joukkuetta kohti voittoa. Tukea tuli kiitettävästi ja IFK saikin otteluun loistavan startin. Joukkue johti ottelua kahdeksan minuutin jälkeen Mika Partasen ja Corey Elkisin maaleilla jo 2-0. Koko ensimmäinen erä oli käytännössä IFK:n hallintaa, mutta erän loppupuolella joukkue otti kaksi jäähyä peräkkäin ja Lukko pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1.

Kahdessa seuraavassa erässä IFK ei saanut enää hyökkäyksiään liikkeelle ja hyvin puolustanut Lukko sai otteen.

– Ei oltu tänään sillä tasolla millä olisi pitänyt olla. Alku oli kyllä hyvä, mutta se ei riitä, aina pitäisi pystyä pelaamaan koko matsi samalla tasolla. Ei tässä paljoa selittelyt auta. Syyskaudesta jäi nyt vähän huono maku, vaikka ajoittain pelattiinkin ihan hyvin. Nyt ladataan tauolla akkuja ja laitetaan uutta matoa koukkuun joulun jälkeen, laitahyökkääjä Eero Somervuori kertoi ottelun jälkeen.

Joukkueen paras pistemies tänään oli Toni Söderholm, joka syötti joukkueen molemmat maalit. Ennen ottelua IFK lahjoitti tuhat euroa Veikko ja Lahja Hurstin Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle.

Syyskausi alkoi IFK:lta vaisusti, mutta ajan myötä joukkueen peli alkoi parantua ja sen myötä myös tulokset. Joulutauolle lähdettäessä IFK on sarjataulukossa viidentenä.

– Tulimme marraskuun maaottelutauon jälkeen hyvin peliin. Käänsimme joukkueena suunnan. Pari viime peliä hävisimme, mutta oikeaan suuntaan me olemme menossa, kertoi Iiro Pakarinen, joka on ollut koko kauden ajan IFK:n parhaimmistoa.

Fanit ovat olleet joukkueen tukena syyskuun alusta lähtien, satoi tai paistoi. Erityisen tärkeää se on ollut silloin, kun peli ei ole kulkenut.

– Fanien tuki on ollut mahtavaa. Varsinkin kauden alussa, kun meillä oli vaikeaa.

– Toivotan oikein hyvää joulua kaikille IFK:n kannattajille. Kun pelit parin viikon päästä jatkuvat, niin mukaan vaan kannustamaan joukkuetta. Sillä on oikeasti todella iso merkitys.

Nordiksella nähdään taas joulutauon jälkeen kun IFK kohtaa 28. joulukuuta himassa Jokerit.

Ottelun tilastot

Palkitut

Ravintolaketju Martina: Toni Leinonen
Ravintola Mamma Rosa: Mika Partanen
Bilteman avausmaali: Mika Partanen

Näytä kaikki uutiset