logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

KalPa – IFK –matsin ennakko ja kokoonpano

KalPa – IFK klo 18.30

IFK aloittaa runkosarjan viimeisen jakson kahdella vieraspelillä. Joukkue harjoitteli eilen Nordenskiöldinkadulla ja lähti sen jälkeen kohti Kuopiota, missä se kohtaa tänään KalPan. Perjantaina bussin nokka käännetään kohti Poria, missä vastassa on Ässät lauantaina. Viikonlopun peleissä panokset ovat kovat ja satsaukset sen mukaiset.

IFK lähti maaottelutauolle kahden kotivoiton saattelemana ja palaa tositoimiin lähes kahden viikon tauon jälkeen. Joukkue nousi viimeisellä kierroksella kuuden sakkiin mutta putosi sieltä tiistaina HPK:n voittaessa rästiottelunsa. Sarjasijoitus ja kuuden sakkiin takaisin nouseminen on tänään mielessä kaikilla muilla paitsi joukkueella. Se haluaa lopettaa koko kauden kestäneen vieraspelikurimuksen tänään Kuopiossa, paikassa missä joukkue on kaiken hyvän lisäksi ollut, suomeksi sanottuna, pisteautomaatti viimeiset vuodet. Suurempaa haastetta ei tällä hetkellä voisi olla, eikä myöskään voitosta saatavaa palkintoa.

Jengi sai tauon aikana riveihinsä Joël Perrault´n ja ykkössentterin palaaminen joukkueeseen tuo rentoutta monen tekemiseen. Ja juuri sitä tarvitaan tänään, sillä petolauma on heiluttanut vieraissa maaliverkkoja vähiten koko liigassa. Maaleja on kertynyt 24 ottelussa vain Melartin pelinumeron verran, mikä on ennätyksellisen vähän. Samasta syystä petolauma majailee tällä hetkellä viivan väärällä puolen. Sarjassa kolmantena oleva KalPa on vasta yhdeksänneksi paras kotijoukkue ja tänään on stadilaisten paikka iskeä.

Perrault: ”Omaa peliä ja pidetään asiat yksinkertaisena”

IFK-sentteri Joël Perrault tekee tänään paluun kaukaloihin. Kanukkihyökkääjää on koeteltu tällä kaudella enemmän kuin mitä laki sallii. Perrault aloitti kauden olemalla 4 kuukautta sivussa polvivamman vuoksi ja palattuaan kaukaloon, Perrault ehti pelata vain 9 peliä ennen seuraavaa loukkaantumistaan. Perrault mursi jalkansa ennen joulua ja pelasi muutaman matsin puudutuspiikeillä, kunnes oli aika liputtaa itsensä sivuun. Nyt isokokoinen kanukki on valmiina toiseen tulemiseensa.

– Aloitin joukkueen kanssa harjoittelun maaottelutauolla ja sain tällä viikolla lääkäriltä peliluvan. Keskityin viime viikolla luistelukunnon saamiseen ja kaiken kaikkiaan oli kiva päästä taas jäälle jätkien kanssa, Perrault iloitsi.

Kokeneena pelimiehenä Perrault tiedostaa paineen ykkösnyrkin keskellä. Suurennuslasin alla oleminen on tuttua puuhaa ja tänään tavoitteena on pelata varmaa peruspeliä, ilman suurempia kikkoja.

– Ei ole koskaan helppoa palata pitkän tauon jälkeen mutta olen tehnyt sen jo kertaalleen tällä kaudella, kun olin ensimmäiset neljä kuukautta sivussa. Yritän tehdä asiat taas samalla tavalla, pelata omaa peliä ja pitää se yksinkertaisena.

– Olen harjoitellut Villen (Peltonen) ja Mikan (Hannula) kanssa tällä viikolla. Granlundin johtamana ketju pelasi todella hyvin ennen taukoa ja ehkä minun on helpompi hypätä heidän keskelle, koska molemmat ovat kovassa iskussa tällä hetkellä. Kun keskityn omaan peliini, asioiden pitäisi toimia hyvin, Perrault suunnitteli.

IFK:n esitykset jäällä ovat tehneet vaikutuksen kanadalaiseen ja mies odottaa innoissaan mukaan pääsemistä.

– Jätkät pelasivat tosi hyvin ennen maaottelutaukoa ja haluamme jatkaa sitä joukkueena, minä puolestani pyrin sopeutumaan siihen mahdollisuuksien mukaisesti laitureitteni kanssa. Joskus tauon jälkeen sitä saattaa yrittää liikaa ja avainasemassa on pitäminen asiat yksinkertaisena, yhdeksässä ottelussa tehot 4+2 napannut Perrault muistutti.

KalPa on voittanut stadilaiset tällä kaudella kolmesti ja joukkue on erityisen vahva kotonaan. Hyvä liike ja nopea kiekonsiirtely isossa kaukalossa ovat kesyttäneet petolauman kerta toisensa jälkeen ja Perrault uskoo IFK:n oman pelin kantavan tänään pitkälle.

– KalPa on erittäin vahva luistelussa ja erityisesti kotonaan, joten meidän tarvitsee olla valmiina. Joskus paras tapa pelata sen tyylisiä joukkueita vastaan, on omaan peliin keskittyminen. Luistella, taklata, pelata yksinkertaisesti ja jatkaa samalla tavalla mitä olemme pelanneet viimeisen kuukauden ajan. Tauon jälkeen molemmilla joukkueilla on ruostetta moottoreissa ja erityisesti avauserässä on syytä keskittyä perusasioihin, Perrault ennakoi illan matsia.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Raimo Summanen on laittanut jengin uusiksi maajoukkuetauon aikana. Perrault tulee ykkösketjun moottoriksi ja Granlund siirtyy Talajan ja Liivikin keskelle. Samalla Nykopp siirtyy Töykkälän laitaan. Ainoastaan Erikssonin johtama ”pappaketju” jatkaa entisellään.

Pakeissa Varakas ja Klubertanz jatkavat kimpassa, Järventie ja Melart muodostavat toisen parin ja kolmannen Kurvinen ja Jokela. Toni Söderholm on sivussa alavartalovamman vuoksi parisen viikkoa.

Torjuntavastuun kantaa Joni Ortio, Mika Norja on luukulla.

Ottelusta sivussa

Micke-Max Åsten, Christian Silfver ja Juuso Salmi

Loukkaantuneet

Toni Söderholm, Toni Leinonen, Eero Somervuori, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi, Iiro Pakarinen ja Corey Elkins.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen sähisee Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaan täältä.

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulospalvelu

Näytä kaikki uutiset