live
0-0

Kohti runkosarjan viimeistä vieraspeliä

SaiPa – IFK klo 17.00

Runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella riittää panosta, kun IFK matkaa SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan. Sarjataulukossa peräkkäin olevat joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, SaiPa voitti kaksi ensimmäistä ja IFK viimeisimmällä kerralla 4-1, mikä oli myös Raimo Summasen ensimmäinen kotiottelu. Kaksi pistettä takana oleva SaiPa on käytännössä varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta tarvitsee vielä yhden pisteen. IFK:lla panoksena on kunnian lisäksi kotietu ja mahdollisuus nousta Kärppien ohi seitsemänneksi. Kärpät pelaa Ässiä ja JYPiä vastaan ja stadilaisten ohjelmassa on sputnikkien jälkeen Ilves kotona.

IFK on saanut kauden loppua kohden vieraspelinsä kulkemaan, mistä osoituksena kolme perättäistä vierasvoittoa. Näistä viimeisin tuli tiistaina Jyväskylässä, kun runkosarjan voittoa tavoitteleva JYP kaatui lukemin 4-3. Perjantain treenien jälkeen haastateltavana ollut Toni Söderholm kertoi vieraspelaamisen parantuneen tarkentuneen intensiivisen puolustuspään pelaamisen myötä ja lisäsi myös maalivahtien venyneen tärkeisiin pelastuksiin. Söderholm muistuttaa joukkueen pelanneen tärkeitä pelejä jo pitkään ja painottaa haastavasta tilanteesta nauttimisen merkitystä.

Tärkeät pointit

Jos tiistaina ratkaisun avaimena oli ensimmäinen kymppi ja erikoistilannepelaaminen, niin samoilla mennään tänäänkin. Matsi kestää 60 minuuttia, eikä sitä tarvitse ratkaista heti alussa, saati sitten jäädä heti takaa-ajajan asemaan. Kotijoukkue lyö löylyä alusta lähtien ja yksi ratkaisun avaimista on se, miten paljon joukkueella riittää nöyryyttä purkaa kiekkoa keskialueelle. Voitosta pelattaessa ei kannata miettiä tyylipisteitä – varsinkaan vieraskaukalossa. Nollan pitäminen mahdollisimman pitkään lisää kotijoukkueen tuskaa ja kello tekee työtä stadilaisille, jotka kärkkyvät vastahyökkäyksiä ja niistä johtaneita ylivoimia.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen vauhdissa Metron taajuuksilla klo 16.50 alkaen. Metro FM Taajuudet: Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz), Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz). Netissä www.metrofm.fi

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaan täältä.

Tulosseuranta

IFK:n kokoonpanon löydät tästä.

Näytä kaikki uutiset