logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Kovat panokset illan Ilves-matsissa

IFK – Ilves klo 18.30

Runkosarja huipentuu tänään, kun IFK kohtaa Nordenskiöldinkadulla Ilveksen. Seitsemäntenä oleva IFK on noussut viime metreillä taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta ja jännitettävää riittää monella liigapaikkakunnalla, mikä sinänsä on hyvää mainosta koko SM-liigalle. Stadilaisten sarjasijoitus on välimaastossa 5-8 ja lopullinen sijoitus on riippuvainen sekä Ilves-pelistä että muista tuloksista. Tilanne on kutkuttava, mutta sivulle ei sovi tänään vilkuilla, muuten fokus saattaa karata olennaisesta: itse pelistä ja sen voittamisesta. Spekulaatiot kuuluvat toki urheiluun, mutta sarjataulukon tutkiminen on aiheellista vasta matsin jälkeen – kaukalossa keskitytään vaan pelaamiseen.

Oman panoksensa joukkueen iskukyvylle tuo päävalmentaja Raimo Summanen, joka vapautuu viiden ottelun toimitsijakiellostaan. Peluutuksesta vastanneet Joonas Tanska ja Jan Lundell keräsivät 11 pistettä 15 mahdollisesta, ja ansaitsevan joukkueen lailla ison hatunnoston. Koko jengi vastasi huutoon ja käänsi haastavan tilanteen edukseen suvereenilla tavalla. Viimeisen maaottelutauon kova harjoittelujakso näkyy tuloksina, ja kolmen ottelun voittoputkessa oleva IFK hakee tänään hyvää päätöstä runkosarjalle Ilveksen kustannuksella.

Viimeinen rutistus

Suoraa pudotuspelipaikkaa kärkkyvä IFK ja sarjajumbo Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Petolauma kylvetti tupsukorvia Nordenskiöldinkadulla syksyllä 6-1 ja haki sen jälkeen Hakametsästä 2–0-vierasvoiton. Kolmannella kertaa stadilaisnippu veti vesiperän, kun NHL-vahti Anders Lindbäck pysäytti kaikki yritykset ja Ilves korjasi 1–0-kotivoiton.

Liigakarsintoihin valmistautuva Ilves on äitynyt Tuomas Tuokkolan johdolla hurjaan kevätvireeseen. Tupsukorvat ovat raapineet voitot neljässä edellisessä ottelussa ja arpia ovat saaneet Blues, Lukko, TPS ja HPK. Ilman paineita pelaaminen on vapauttanut Ilveksen peliä ja joukkue on tällä hetkellä erittäin vaarallinen vastustaja. ”Helppojen pelien” haasteet ovat tiedossa ja maanantain Talviklassikon pressitilaisuudessa haastateltavana olleen Markus Granlundin reseptinä on onnistunut henkinen ja fyysinen lataus illan matsiin.

Kokoonpanossa muutoksia

Joukkue tekee viimeistelyharjoitukset aamupäivällä ja kokoonpano lukitaan sen jälkeen. Lauantain jälkeen on tullut muutoksia jengiin ja mukana saattaa olla yksi mielenkiintoinen nimi. Kokoonpano julkaistaan myöhemmin.

Lipunmyynti

Ottelu on herättänyt suurta mielenkiintoa ja lippuja on enää rajoitetusti saatavana. Toimi nopeasti ja varmista paikkasi Lippupalvelusta. Huom! Vierekkäisiä paikkoja vielä jäljellä.

Tulosseuranta

Mikäli et pääse mestoille, voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Näytä kaikki uutiset