Leinonen herätti IFK:n Lahdessa – Puustiselle hattutemppu

Pelicans-IFK 4-6 (2-1,3-2,0-3)

IFK näytti todellisen luonteensa Lahden Isku Areenalla, kun se nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta maukkaaseen vierasvoittoon. Pelicans johti 28 minuutin kohdalla 4-1 ja erehtyi ottamaan jalkaa pois kaasulta. Stadilaisten Toni Leinonen otti joukkueen reppuselkään alustamalla Juuso Puustisen illan ensimmäisen ja tekemällä seuraavalla minuutilla alivoimalla tilanteeksi 4-3.

Päävalmentaja Raimo Summanen oli tyytyväinen suojattinsa esitykseen.

– Leinonen on tehnyt hyvin tehnyt hyvin työtä koko vuoden ja on meillä hyvä alivoimapelaaja. Kiva nähdä, että kaveri saa onnistumisia hyökkäyspäässä. Se oli luistelumaali, Summanen kehaisi.

Esityön tärkeään alivoimamaaliin teki Iiro Pakarinen. Illan syöttökone oli kuitenkin jenkkihyökkääjä Corey Elkins, joka alusti peräti neljä maalia. Maalinteossa onnistuivat myös Arttu Luttinen ja Toni Söderholm.

Illan kuninkaasta puolestaan ei ollut epäselvyyttä. Kultakypärä Puustinen vei stadilaiset ensimmäisen kerran johtoon 51 minuutin kohdalla ja iski viimeisellä minuutilla tyhjiin loppulukemat 4-6. Puustiselle hattutemppu oli viikon toinen ja samalla koko kauden kolmas.

– Erothan ovat pienet, joskus pelaat hyvin ja häviät ja joskus pelaat sinnepäin ja voitat. Nyt tänään luulen, että meidän avainpelaajat olivat vähän parempia kuin heidän. Puustiset ja kumppanit näyttivät, että he ovat todella vahvoja ja sitä kautta se voitto taisi tulla meille, Summanen näki.

Torjuntavuoron saanut maalivahti Antti Ore oli ottelun jälkimmäisellä puoliskolla täyttä dynamiittia. Petolauman herättyä taisteluun voitosta, otti Ore muutaman tarvittavan game-saverin ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Täyden pistepotin kulmakivenä oli huikea erikoistilannepelaaminen. IFK:n alivoimaprosentti oli täysi sata, joukkue teki yhden alivoimalla ja kaksi ylivoimalla. Tätä paremmaksi erikoistilannepelaamista on vaikea pistää.

Kolmen ottelun viikko tuotti täydet 9 pistettä. IFK nousi sarjassa seitsemänneksi, matkaa kuuden sakkiin on kaksi pistettä.

Taistelu jatkuu tiistaina Nordenskiöldinkadulla Ilvestä vastaan. Tervetuloa!