logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Liivik: ”Joukkueen suunnitelma on tärkein”

IFK:n ärhäkkä hyökkääjä, Siim Liivik, huokui rentoutta muutama tunti ennen matsia. Torstain KalPa-tappio on analysoitu ja siitä saatu oppi on tarkoitus hyödyntää illan Ässät-pelissä.

– Ei missään nimessä jäänyt hyvä fiilis, hävittiin eikä kukaan ollut omalla tasollaan, Liivik sanoi napakasti.

Joukkue harjoitteli perjantainaamuna Kuopiossa ja körötteli illaksi Poriin. Tämänpäiväisen matsin ”salaisuutena” on aamujäiden skippaaminen.

– Kerättiin tänään energiaa, eikä käyty aamujäillä ollenkaan. Pidettiin pelipalaveria ja käytiin vähän käveleskelemässä.

Kulttipelaajan statusta nauttiva Liivik on tehnyt urallaan monta reissua Poriin ja tietää mitä tuleman pitää tänään. Eka kymppi on kuuluisa Isomäen patakattilassa ja ”Simo” painottaakin omassa pelisuunnitelmassa pysymistä.

– Halli on varmasti täynnä ja tunnelma hyvä. Ässät tulee kovaa päälle ja odotettavissa on vauhdikas ja tunnelmaltaan hyvä lätkämatsi. Pelataan vaan yksinkertaisesti pelin alussa ja pistetään syötöt tarkasti lapaan. Ollaan käyty tätä matsia läpi, meillä on oma suunnitelma ja toteutetaan sitä alusta loppuun, sillä tulee varmasti hyvä, Liivik sanaili.

Liivik pelaa tänään Joël Perrault´n johtamassa ketjussa, jonka toisella laidalla töitä paiskii Thomas Nykopp. Laidassa tai keskellä pelaaminen ei tee eroa Liivikin otteluun valmistautumiseen.

– Ei ole väliä kenen kanssa pelaan tai oonko laidassa vai keskellä. Joukkueen suunnitelma on tärkein ja sitä noudatetaan. Tänään vedetään Joëlin ja Nypsin kanssa ja pelataan niin, että päästään omista pois ja puolustetaan hyvin. Käydään ennen peliä vielä muutama pikkujuttu läpi, Liivik suunnitteli päiväunilta heräämisen jälkeen.

Ässät – IFK klo 17.00.

Näytä kaikki uutiset