logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Lundell: Husso klaarasi tilanteen loistavasti

Ville Husso selvisi erinomaisesti Liigadebyytistään IFK:n maalilla.

18-vuotias Ville Husso joutui torstaina kovaan paikkaan pelatessaan uransa ensimmäisen Liigapelin IFK:n maalilla. Joukkueella oli alla kaksi tappiota Liigan avauskierroksilla ja ryhmä tarvitsi voiton. Husso pelasi mainion ottelun ja IFK nappasi kotipelissä Ässiä vastaan kauden avauspisteet.

Husson Liigadebyytti on pitkän ja määrätietoisen työn tulosta. Calle Branderin kiekkokoulussa uransa aloittanut Husso on viimeisimmän vuoden ajan paiskinut töitä IFK:n Liigajoukkueen maalivahtivalmentajan Jan Lundellin kanssa. Entinen huippuvahti on seurannut nuorukaisen kehitystä lähietäisyydeltä pitkään.

– Näin ”Huden” ensimmäisen kerran vuosia sitten eräällä kiekkoleirillä, kun hän oli vähän yli kymmenenvuotias. Heti iski silmään, että tuossa on lahjakas kaveri. Hän sisäisti opetettuja asioita nopeasti ja hän luki peliä erinomaisesti. Pelin lukeminen on Huden suurin vahvuus, siinä hän on poikkeuksellinen verrattuna muihin ikäluokkansa maalivahteihin, Lundell kertoo.

Kun Lundell päätti pelaajauransa puolitoista vuotta sitten ja ryhtyi IFK:n maalivahtivalmentajaksi, hän tutustui ensi töikseen kaikkien IFK:n ikäluokkien harjoitteluun ja kävi eri-ikäisten maalivahtien yhteisissä jääharjoituksissa. A-junioreissa 2012 Suomen mestaruuden voittaneen Husson kanssa Lundell alkoi tehdä päivittäin töitä noin vuosi sitten. Työnteko on maistunut ja Husson kehitys on edennyt hyvin. Torstaina oli aika ottaa seuraava askel.

– Suunnitelma oli koko ajan se, että Hude pelaa jossain vaiheessa syksyn aikana Liigassa. Päätimme peluuttaa häntä nyt ja debyytti oli mielestäni erittäin hyvä.

Hussolle ilmoitettiin Ässät-ottelussa pelaamisesta tiistaina. Hän otti uutisen vastaan erittäin kypsästi.

– Kun kerroin asiasta hänelle, niin hänen ilmeensä oli heti innostunut ja ilahtunut. Jo se antoi viitteitä siitä, että hän osasi tilanteen oikealla tavalla. Hude joutui kovaan paikkaan, mutta klaarasi sen loistavasti.

Lisää on luvassa, mutta Husso on nuori ja kehittyvä maalivahti ja hänen peluuttamisessa täytyy pitää maltti mukana.

– Nyt on tärkeää, että etenemme sen suunnitelman mukaan, mikä Huden kanssa on tehty. Mutta kyllä hän näillä näytöillä ansaitsee lisää pelejä IFK:ssa, Lundell sanoo.

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset