live
0-0

Luttinen: Uusi päivä ja uudet taktiikat

IFK-hyökkääjä Arttu Luttinen oli haastateltavana aamutreenien jälkeen. Perjantainen paikallispeli on mennyttä ja ajatus on illan Pelicans-pelissä.

– Oli hieno voitto, mutta tänään on uusi peli. Ei tässä jäädä kiinni voittoihin tai tappioihin, vaan keskitytään aina tulevaan peliin. Tässä sarjassa ei helppoja iltoja tule enää ikinä, uusi päivä ja uudet taktiikat tälle päivälle, Luttinen paalutti.

IFK on pelannut maaottelutauon jälkeen kolmea peliä viikossa. Luttinen sanoo joukkueen olevan kovassa kunnossa ja luisteluvoimaa riittävän matsin loppuun asti.

– Tässä on pelattu paljon tuplapelejä ja olemme nähneet, että pelien alut ovat tosi tärkeitä. Kaikkien pitää olla heti mukana, muuten on vaikea kääntää pelejä lopussa, vaikka olisi kuinka hyvässä kunnossa.

– Jaksamisen suhteen ei ole mitään ongelmia, meillä oli sen verran hyvä kesätreeni. Samoin voitot tuovat sitä jaksamista ja helpottavat pelaamista, Luttinen viittasi kovaan otteluruuhkaan.

Pelicansissa kapteenina toiminut Luttinen tietää, mikä IFK:ta odottaa tänään Isku Areenalla.

– Lauantai-illan myöhäispeli, tupa täynnä ja fiilis katossa. Hyvä tunteikas peli tiedossa ja monella katsojalla on varmasti ollut peli merkittynä almanakkaan jo ajat sitten. IFK on kuitenkin joukkue, joka sytyttää ympäri Suomen. Tällaiseen peliin on helppo ladata itsensä pelaamaan voitosta.

Hyvän startin lisäksi Luttinen painottaa kiekollista rohkeutta, mistä saatiin hyvä osoitus Ilmalassa.

– Jatketaan kiekollista pelaamista, ei kukaan pysty puolustamaan 60 minuuttia. Kiekossa pysyminen vähentää puolustamisen kuormaa, kokenut "Luti" muistutti.

Pelicans-IFK klo 18.30.

Näytä kaikki uutiset