logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Maalijuhlaa Stadin perjantai-illassa

Ville Hussolle uran ensimmäinen nollapeli, Peltoselle uran 150. maali.

IFK-HPK 6-0 (3-0, 3-0, 0-0)

IFK ei jättänyt hämeenlinnalaisille mitään kotiin vietävää ja vei ottelun puhtaasti 6-0 lukemin.

Yksi ottelun hienoimmista hetkistä koettiin, kun kapteeni Ville Peltonen teki uransa 150. liigamaalin. Peltonen tykitti kiekon yläpesään siniviivan tuntumasta ottelun toisen erän loppupuoliskolla. 17 kertaa torjunut Ville Husso pelasi maalillaan itsevarmasti ja piti verkon puhtaana ensimmäistä kertaa Liigaurallaan.

IFK teki vastustajalle pelin selväksi jo alkuminuuteista lähtien ja piti kiekkoa ahkerasti hallussa. Tänään kaksi maalia tehnyt Corey Elkins oli vahvalla jalalla liikkeellä ja teki loistavalla yksilösuorituksella ottelun ensimmäisen maalin, joka merkittiin samalla myös ottelun voittomaaliksi.

IFK ratkaisi pelin jo avauserässä ja pitkälti tehokkaan erikoistilannepelaamisen ansiosta. Edellisissä otteluissa hieman yskinyt ylivoimapeli oli tänään erittäin vahvaa ja tuotti neljä maalia.

Avauserässä nähtiin erittäin häijy tilanne, kun HPK:n Antti Aarnio taklasi Henrik Forsbergiä rumasti selästä. Forsberg ei loukkaantunut, mutta pelirangaistus oli tilanteesta täysin oikea tuomio. IFK rokotti Aarnion jäähyn aikana kahdesti, kun Iiro Pakarinen ja Corey Elkins tekivät maalit vain 18 sekunnin erolla toisistaan.

Matsin loppumetreillä IFK keskittyi ainoastaan vastustajan pelin rikkomiseen, Husson nollapelin suojelemiseen ja alkoi säästellä ykkösmiehistöänsä lauantain matsia varten.

IFK katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa ja nousi sarjataulukossa perjantai-illan komean voiton myötä sijalle kymmenen. Seuraava ottelu on edessä jo lauantaina, kun IFK pelaa Hämeenlinnassa.

Ottelun tilastot

Palkitut

Ravintola Mamma Rosa: Corey Elkins
Ravintolaketju Martina: Toni Söderholm
Bilteman avausmaali: Corey Elkins

Näytä kaikki uutiset