Mahtava loppukiri kasvatti voittoputken kahdeksaan

IFK-KalPa 4-3 ja. (0-1, 1-2, 2-0, 1-0)

Tiistai-iltana Stadissa pelattiin pidemmän kaavan kautta kun IFK kohtasi jo toistamiseen KalPan neljän päivän sisään. Vieraat olivat selkeästi sisuuntuneita viime lauantain 1-6-tappiostaan ja olivat selvästi paremmalla jalalla tänään liikenteessä. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun IFK otti maukkaan voiton jatkoajalla lukemin 4-3 ja nappasi jo kahdeksannen perättäisen voittonsa.

Ensimmäiset kaksi erää olivat IFK:lle erittäin vaikeita ja hyökkäyksiin lähtö oli takkuista. KalPa painosti kovaa ja olikin ennen ottelun puoliväliä latonut taululle lukemiksi 3-0. Lohtua joukkue sai kuitenkin toisen erän puolivälin jälkeen, kun Juuso Puustinen ampui tarkan rannelaukauksen maaliin. Se käynnisti hurjan kirin, joka huipentui Iiro Pakarisen jatkoaikamaaliin ajassa 61.14.

Puustinen kertoi ottelun jälkeen, että voitto ei tänään tullut helpolla. Startti oli heikko ja se teki illasta todella vaikean.

– Tämä oli ehdottomasti huonompi peli meiltä kuin lauantaina. Siihen ei voi olla mitenkään tyytyväinen, mutta siihen taas voi olla erittäin tyytyväinen, kuinka me nousimme takaa voittoon. Näytimme tänään todellista luonnetta ja ylpeyttä. Kotiluolassa ei hävitä ihan noin vaan, Puustinen sanoi pelin jälkeen.

Puustinen käynnisti IFK:n takaa-ajon, mutta toista maalia saatiin odottaa pitkälle kolmanteen erään. Kuusi minuuttia ennen loppua Corey Elkins voitti aloituksen hyökkäyspäässä ja Mikko Jokela tarjoili kiekon Toni Söderholmille, jonka tulinen lämäri upposi tolpan juureen. Ottelun 3-3-tasoitusmaali nähtiin vain alle kolmen minuutin kuluttua edellisestä, kun Arttu Luttinen sai kiekon puolustuspäässä haltuunsa, luisteli koko kentän läpi ja ampui lämärin laidan vierestä verkkoon.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin reilu minuutti, kun IFK katkasi vastustajan hyökkäyksen keskialueella ja Pakarinen karkasi puolittain läpiajoon. Pakarinen niittasi tarkan rannevedon maaliin ja Nordiksen yleisö sai tuulettaa jälleen yhtä voittoa.

IFK:n tehokkaimmat pelaajat olivat kahden pisteen iltaa viettäneet Luttinen (1+1) ja Jokela (0+2).

Seuraavan kerran Stadissa pelataan lauantaina, kun vieraaksi saapuu Rauman Lukko. Skaffaa tiketit täältä.