Mega-ilta Turussa

TPS-IFK 1-3 (1-2,0-0,0-1)

500 IFK-fania ei voi olla väärässä – Turkuun kannattaa lähteä vieraspeliin

IFK oli nollannut perjantaisen Kärpät-tappion ja kävi hakemassa Turusta täyden pistepotin maalein 3-1. Hyökkääjä Iiro Pakarinen painotti hereillä olemista heti matsin alussa, ja siinä missä TPS:n kahden metrin syötöt menivät kolme metriä ohi, teki IFK kaksi nopeaa maalia. Alkutahdit löi Juuso Puustinen, joka ohitti TPS-vahti Ville Hostikan helponnäköisesti ja kaksi minuuttia myöhemmin Pakarinen purjehti keskialueen yli ja teki 2-0. Peli oli ehtinyt vanhentua tässä vaiheessa seitsemisen minuuttia.

IFK on pelannut maaottelutauon jälkeen monta tiukkaa peliä ja niistä pisteiden ottaminen on tuonut joukkueelle itseluottamusta johtoasemassa pelaamiseen. TPS tuli avauserän lopulla maalin päähän, mutta ei onnistunut missään vaiheessa uhkaamaan stadilaisten voittoa.

IFK dominoi pelivälinettä ja juoksutti turkulaisia isossa kaukalossa, loput hoiti Ville ”Tiikeri” Husso, joka ehti kiekon eteen 19 kertaa. Virkaveli Hostikalle laskettiin koppeja Husson pelinumeron verran.

Viimeisen arkun naulaan löi Ville Peltonen kolmannen erän alun maalillaan. Peltonen ehti ensimmäisenä Oscar Eklundin rännistä heittämään kiekkoon ja tyylitteli pelivälineen Hostikan selän taakse. Lähes 500-päinen IFK:n fanikatsomo sai palkintonsa ja loppumatsi oli voiton varmistelua. Hyvän matsin pelannut Niko Piiparinen (0+1) oli lähellä tehdä neljännen maalin, vihainen kuti kilahti kuitenkin tolppaan.

Kolmen ottelun viikko tuotti kuusi pistettä ja pelit jatkuvat tiistaina Nordenskiöldinkadulla, kun JYP saapuu Stadiin. Tervetuloa!