logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Melart ja Ortio MM-joukkueeseen

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi MM-kisajoukkueen Tshekin EHT-turnauksen jälkeen sunnuntaina. Puolustaja Ilari Melart ja maalivahti Joni Ortio olivat odotetusti mukana kotikisajoukkueessa.

Kovaotteinen Ilari Melart liittyi MM-leiritykseen jo ensimmäisellä viikolla ja vakiinnutti nopeasti paikkansa alakerrassa.

– Hyvinhän se leiri meni, mutta onhan se pitkä aika olla pois kotoa. Siinä oltiin päivä tai kaksi himassa ja taas loppuviikko reissussa. Nautin kuitenkin joka viikosta, siellä oli hyvä meininki ja hyviä tyyppejä, Melart kertasi neljän viikon rupeamaansa.

Vastus koveni peli peliltä ja viikonlopun turnauksessa vauhti lähenteli MM-tasoa.

– Omaa tasoa piti nostaa koko ajan vastustajien myötä. Tanska-pelit eivät olleet edes liigavauhtia, Tshekeissä pelit sitten olivatkin jo tosi kovia.

Melart on ymmärrettävästikin fiiliksissä kotikisoihin pääsemisestä. Suomen edustaminen MM-kisoissa on luokkaa pikkupojan unelma. ”Lädä” odottaa kisoista hienoa tapahtumaa ja luottaa siihen, että hommat hoituvat järjestelyjen osalta.

– Tosi kivat fiilikset, jokainen ymmärtää, että se on tosi hieno saavutus ja olen onnellinen. Ensimmäiset kisat, perhe ja ystävät pääsee katsomaan pelejä. Mennään nauttimaan ja voittamaan pelejä kotiyleisön tuella, Melart maalaili muutama päivä ennen kisojen alkua.

Näytä kaikki uutiset