logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Melart Leijoniin

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi IFK-pakki Ilari Melartin maajoukkueeseen, joka matkaa Ruotsin EHT-turnaukseen. Melart oli mukana joulukuussa pelatussa Moskovan turnauksessa ja lunasti paikkansa hyvien peliesitysten myötä joukkueeseen.

– Soitto tuli viime viikolla, kyllä mä vähän osasin odottaa sitä. Fiilikset oli tosi hyvät, kun puhelu tuli, Melart kommentoi valintaansa.

Melart on iskenyt tämän kauden 39 ottelussa tehot 6+10, maaleista kaksi on ollut voittomaaleja ja plusmiinuksissa lukema on plus 7. Peliaikaa 190-senttiselle järkäleelle on kertynyt keskimäärin 21 minuuttia.

Valinta Moskovan EHT-turnaukseen ja nyt Ruotsiin matkaavaan joukkueeseen ei ole muuttanut Melartin pelaamista. IFK:n kulttipelaaja ei ole lähtenyt hakemaan mitään sankaritekoja, vaan keskittynyt perusasioihin.

– Olen yrittänyt jatkaa samalla tavalla, eli sillä miten pääsin sinne, enkä ole lähtenyt muuttamaan omaa peliä. Se, että pärjäsi siellä, toi ehkä vähän itseluottamusta lisää, eikä ole tarvinnut stressata liigassa. Kolme peliä on kuitenkin aika lyhyt pätkä ja se suurin työ tehdään joka päivä hallilla. Jos on katsomoon näyttänyt hyvältä, niin hyvä, mutta tasaisesti tässä on taivallettu eteenpäin, Melart analysoi omaa pelaamistaan.

Paluu oman lätkäuran alkulähteille

Leijonat pelaa ensimmäisen ottelunsa Venäjää vastaan Pietarissa ja matkaa sen jälkeen Malmöön. Viikonlopun pelit Ruotsissa saavat Melartin syttymään, sillä miehen kiekkoura sai alkunsa juuri Malmön esikaupungissa, Rosengårdissa.

– Faija muutti sinne duuniin ja aloitin kiekkokoulun Rosengårdissa kuusivuotiaana. Joukkue oli silloin Malmö IF, nykyään se on Redhawks. Kiekkokoulusta siirryin joukkueeseen ja pelasin siellä 10-vuotiaaksi asti, kunnes muutettiin Stadiin ja tulin sitten IFK:hon, Melart muisteli kiekkouransa alkua.

Redhawks pelasi pitkään Elitserienissä ja Melart seurasi nuorena poikana tarkasti joukkueen suomalaispelaajia. Redhawks pelaa tätä nykyä Allsvenskanissa ja Rosengård tunnetaan tätä nykyä muuan Zlatanin kotipaikkana.

– Kiva palata entiseen kotikaupunkiin ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen. Siellä se Zlatankin aloitteli, samoissa paikoissa. Kiitokset faijalle, että jaksoi kuskata viikonloppuisinkin treeneihin ja peleihin, Melart virnisti.

Näytä kaikki uutiset