logologo
HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

“Melartilla on joukkuepelaajan luonne”

Leijonien neljäs MM-leiriviikko käynnistyi tänään ja alusta lähtien mukana ollut Ilari Melart jatkaa kisapaikan metsästämistä. Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on ollut tyytyväinen näkemäänsä. Päätökset kisajoukkueesta tehdään viikonlopun Tshekin turnauksen jälkeen.

Jalonen näkee Melartin perusosaamisen olevan vankalla pohjalla, jonka varaan on hyvä rakentaa.

– Melartilla on hyvät ominaisuudet kansainväliseen peliin. Isokokoiseksi ja fyysiseksi kaveriksi hän liikkuu hyvin ja puolustaa hyvin yhdellä yhtä vastaan. Puolustamisen osaaminen on kuitenkin pakin ensimmäinen tehtävä ja se hoituu Melartilla hyvin. Kiekollinen peruspelaaminen on hyvin hanskassa, kovat syötöt ja hyvä laukaus, Jalonen listaa.

Maajoukkueen päävalmentajan huomio kiinnittyi Melartiin jo toissakaudella, mutta särmiä oli kuitenkin vielä hiottavana.

– Se mitä minä siinä kaipasin oli se, että turha hötkyily ja koheltaminen jäisi pois ja hän keskittyisi oleelliseen. Ei Melartin tarvitse hakea mitään ekstrapommeja. Totta kai välillä voi vähän herätellä omaa joukkuetta, mutta sellaista malttia ja rauhallisuutta peliin, sitä on mielestäni tullut tämän kauden aikana lisää.

– Hänen pelaamisensa on selvästi monipuolistunut. Kiekollista rohkeutta on tullut ja onnistumisten kautta lisää itseluottamusta.

Kansainvälisissä matseissa peli nopeutuu ja siihen sopeutumiseen on jokaisella omat haasteensa. Kun tilaa ja aikaa on rajallisesti, kiekon kanssa pelaaminen paineen alla, reagointi ja oikeiden asioiden tekeminen nopeasti ovat niitä asioita, mitä Jalonen seuraa Melartissa.

– Melartilla on joukkuepelaajan luonne ja hän on hyvä jätkä kaikin puolin. Kyllä minä ainakin tykkään erittäin paljon, Jalonen sanoi ennen lähtöä Tshekin turnaukseen.

Näytä kaikki uutiset