logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Meneekö putki poikki tänään Oulussa

Kärpät – IFK klo 18.30.

IFK aloittaa kolmen ottelun viikkonsa pahimmassa mahdollisessa paikassa. Vastassa on 8 ottelun voittoputkessa oleva Kärpät, joka on noussut Ilveksen kanssa jaetulle sarjan piikkipaikalle. Huikea voittojen sarja on tosin ollut katkolla kahdessa edellisessä matsissa pelien ollessa tasan 60 minuutin jälkeen. Kärppälauma on pysynyt tappiottomana koko lokakuun ja hakee tänään jatkoa putkelle IFK:n kustannuksella. IFK on kuitenkin ainoa liigajoukkue, jonka saldo Raksilan hornankattilassa on plusmerkkinen. Kaikkiaan 57 ottelusta stadilaiset ovat poistuneet voittajina 26 kertaa, 9 ottelua on päättynyt tasan ja kotijoukkueelle voittoja on kirjattu 22.

Kotijoukkue lähtee tänään suurena ennakkosuosikkina otteluun ja kolme edellistä otteluaan hävinneellä IFK:lla iskun paikka. Lauantainen vieraspeli Tampereella oli väsynyt esitys, vaikkakin täytyy muistaa, että joukkue ei luovuttanut missään vaiheessa, vaan pelasi täysillä loppuun asti. Sen pohjalta on hyvä lähteä seuraavaan matsiin. Lätkäuskomuksen mukaan ”Aloitat seuraavan, miten lopetit edellisen”.

Pakarinen: Pelataan omaa, hyvää peliä

Jengi harjoitteli maanantaina Nordenskiöldinkadulla ja lensi illaksi Ouluun. Valmistautumiset on tehty huolella ja tunnelma joukkueessa aamutreenien jälkeen oli rento.

– Tultiin jo eilen tänne ja lähinnä vietettiin aikaa yhdessä, ei mitään ihmeempiä. Aamujää oli hyvännäköistä tekemistä ja meininki oli positiivista. Vireystilan pitäisi olla erinomainen, se oli sitä jo eilisissä treeneissä Stadissa. Hyvillä mielin tässä mennään iltaa kohti, Pakarinen jutteli matkalla Raksilasta hotellille.

Pakarisen mukaan kolmen ottelun tappioputki ei purista korvienväliä. IFK pääsee lähtemään illan matsiin altavastaajana ja se sopii päivän tilanteeseen mainiosti.

– Lauantaita lukuun ottamatta ollaan pelattu hyvää lätkää, ei tässä mitään erityistä tuskaa ole. Mennään rennolla meiningillä ja pelataan omaa, hyvää peliä. Siellä on kova joukkue vastassa ja hyvin pitää pelata, jos meinataan pisteiden kanssa tulla takaisin.

Härkä-Pakari on nakuttanut 14 ottelussa tehot 7+4 ja pisteitä on tullut niin laiturina, sentterinä kuin puolustajanakin. Tämä on keventänyt Pakarisen entisestään vauhdikasta luistelua ja helpottanut peli-ilon löytämistä.

– Olen nauttinut pelaamisesta ja yrittänyt pitää hauskaa. Mukava kun on voinut auttaa joukkuetta pisteilläkin. Tässä on hyvä joukkue ympärillä, otetaan kaikki ilo irti ja annetaan joka ilta kaikki.

Vieraskaukalossa avausmaalin merkitys on valtava, lauantaina peli oli käytännössä taputeltu 9 minuutin kohdalla. Nollan pitäminen kotijoukkueen alkurynnistyksen ajan on elintärkeää ja Pakarinen painottaa nöyryyden merkitystä pelin alussa.

– Täysillä mennään heti alusta lähtien ja yritetään saada hyökkäyspeli toimimaan. Ei me siellä saman tien puolustamaan aleta, mutta jos on paha paikka, niin pitää olla pokkaa heittää kiekkoa keskialueelle tai vaikka pitkäksi. Pitää tappaa Kärppien peli ja vähän luisteluttaa niitä, Pakarinen suunnitteli.

Kokoonpano

Kanadalaisvahti Brad Thiessen jatkaa tolppien välissä, luukkuvahtina nähdään Ville Husso. Corey Elkinsin ja János Hárin ketjut jatkavat entisellään, Arttu Luttisen laitureina nähdään Iiro Pakarisen lisäksi Mika Partanen. Austin Blockille on merkattu vain yksi laituri, sitäkin voimakkaampi Janne Öfverström.

Pakkiparit ovat tänään muodossa: Söderholm-Jokela, Forsberg-Teppo ja Birch-DeSantis.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen vauhdissa Metron taajuuksilla klo 18.20 alkaen.

Metro FM Taajuudet: Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz), Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz).

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset