logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Nelosketju tuo ryminää kentälle

Thomas Nykoppin johtama ketju on ansainnut peliaikansa.

Avauspeliä lukuun ottamatta koko Liigakauden yhdessä pelannut IFK:n nelosketju on tuonut kaivattua ryminää kaukaloon. Thomas Nykopp, Janne Öfverström ja Mika Partanen ovat raivanneet kovalla työllä tiensä kokoonpanoon ja tehneet parhaimmillaan pelatessaan juuri sitä työtä, mitä nelosketjun pitääkin. He ovat aktiivisia ja isokokoisia pelaajia, jotka pelaavat tilanteet aina loppuun. Tänä iltana ketju on kasassa, kun IFK pelaa vieraissa TPS:aa vastaan.

– Nelosketju antaa happea muille kentällisille ja aktiivisuudellaan pitää aloitteen meillä, kertoo kakkosvalmentaja Joonas Tanska, joka on seurannut kolmikkoa vuosien ajan, jo ennen nykyistä pestiään ollessaan IFK:n valmennuspäällikkönä.

– Heidän tehtävän haasteellisuus tulee myös siitä, että välillä peliaikaa tulee epäsäännöllisemmin kuin muille ketjuille. Nämä kaverit ovat ansainneet peliaikansa.

Hyvä nelosketjun vaihto on suunnilleen sellainen, että vastustajan pelaajat niitataan seinään, kiekko viedään vastustajan päätyyn ja pienen kulmahässäkän jälkeen hoidetaan aloitus hyökkäyspäähän. Se vaatii kovaa asennetta työntekoon ja nöyryyttä joukkuepeliä kohtaan. Kaasupoljin pitää olla koko ajan pohjassa, eikä mustelmia saa pelätä.

– Käytännössä olen nähnyt heitä lähes päivittäin B-ikäisistä lähtien. He ovat ahkeria, IFK-henkisiä pelaajia. Heillä on hieman erilaiset vahvuudet ja siksi he sopivat ketjuna hyvin yhteen, Tanska sanoo.

IFK:n tämän illan vieraspelin televisioi Nelonen Pro ja radioselostuksen voit kuunnella Metro FM:n taajuudella.

Näytä kaikki uutiset