logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Niukka voitto lauantai-illan trillerissä

IFK voitti Lukon voittomaalikilpailussa 3-2. Tsekkaa maalikooste ja haastattelut.

Jo toisena iltana peräkkäin mentiin pitkän kaavan kautta, mutta tällä kertaa IFK nappasi sen arvokkaan lisäpisteen. Maalilla pelannut Antti Ore torjui kaikki Lukon yritykset ja IFK:n kolmas laukoja Matti Kuparinen veivasi kiekon rystyltä verkkoon.

Loistavasti omiensa tukena ollut Nordiksen yleisö näki avauserässä IFK:lta kauden parasta peliä. Joukkue luisteli Lukon kumoon, mutta Iiro Pakarisen tekemää avausosumaa enempää IFK ei saanut pöllytettyä vieraiden maaliverkkoa. Toisessa erässä kultakypärä Juuso Puustinen teki kauden toisen maalinsa, mutta muuten IFK jäi oudosti kuin telineisiin ja Lukko alkoi hallita. Ottelun loppua kohti pelin hallinta tasoittui ja lopulta IFK kuittasi ansaitut kaksi pistettä.

Yksi illan suurimmista sankareista oli maalivahti Ore, joka torjui 27 laukausta. Ore pelasi myös perjantain vierasottelussa Tampereella, joten kahteen päivään mahtui 130 minuuttia peliaikaa, 53 torjuttua laukausta ja vain kolme päästettyä maalia.

– Siihen olen tyytyväinen, että pystyin pelaamaan tasaisesti. Joukkue pelasi yhtenäisesti ja puolusti hyvin. Tämän illan toista erää lukuun ottamatta pelasimme hyvin, Ore kertoi.

– Pelimäärä kyllä tuntui vähän, kun en ollut pelannut paljon viime viikkoina. Kun pelaa enemmän, ei tule höntyiltyä ja pystyy välillä vähän oikomaan. Silloin säästyy energiaa.

Ore kävi hakemassa pelituntumaa Mestiksestä, jossa hän pelasi HCK:n riveissä kaksi ottelua. Tuloksena oli kaksi nollapeliä.

– Tavoitteeni ovat muualla kuin Mestiksessä, joten olin aluksi pettynyt, kun lähdin sinne. Mutta oli hyvä, että sain ne pelit alle. Nyt mennään sitten peli kerrallaan eteenpäin, Ore sanoi.

IFK kuittasi kolmen matsin viikosta kuusi sarjapistettä ja nosti sarjasijoitustaan tuntuvasti. Ensi viikolla pelitahti on yhtä kova. Tiistaina pelataan vieraissa KalPaa vastaan, torstaina juhlitaan Nordiksella IFK:n 116-vuotissynttäreitä ottelussa TPS:aa vastaan ja lauantaina on vuorossa vierasottelu Tapparaa vastaan.

Ottelun tilastot

Ravintola Mamma Rosa: paras IFK-pelaaja Iiro Pakarinen
Ravintolaketju Martina: nälkäisin IFK-pelaaja Henrik Forsberg
Bilteman avausmaali: Iiro Pakarinen

Näytä kaikki uutiset