logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Nybondas: Etsimme sentteriä ja ykkösmaalivahtia

Tällä kertaa hifk.fi-toimituksen grillattavana on seuran urheilujohtaja Tom Nybondas.

Maanantai-iltana julkistettiin Kurtis McLeanin lähtö KHL:ään. Miten tämä vaikuttaa IFK:n ensi kauden joukkueen rakentamiseen?

– Kurtisin lähtö on luonnollisestikin takaisku, mutta vain hetkellinen. On selvää, että vahvistamme vielä sentteriosastoamme. Kilpailu senttereistä on tällä hetkellä veristä Euroopassa. Kysyntää laadukkaista senttereistä on joka puolella, mutta tarjontaa on huomattavasti vähemmän. Tämä aiheuttaa vääristymiä palkkatasossa ja meidän pitää harkita erittäin tarkasti kuinka paljon rahaa kehenkin laittaa kiinni.

Miksi IFK:sta on lähtenyt niin paljon pelaajia kauden jälkeen?

– Onko lähtenyt? Minusta meiltä lähtee joka vuosi useita pelaajia suurempiin liigoihin ja sitten on pelaajia, joille emme tarjoa jatkoa. Siinä mielessä tässä ei ole mitään uutta. Mutta on selvää, että kun kaavaillut ykkösmaalivahti ja -sentteri lähtevät pois, niin haasteita on.

Hankittiinko Rico Fata pikavauhdilla Kurtis McLeania paikkaamaan?

– Ei. Fatan kanssa olisimme tehneet sopimuksen joka tapauksessa. Hän voi pelata sekä laidassa, että keskellä ja antaa siten valmentajille vaihtoehtoja.

Mikä on tilanne uuden ykkösmaalivahdin etsinnöissä?

– Ehdokkaita on paljon, meidän pitää vain seuloa sieltä oikea mies. Aikataulua en pysty kertomaan, mutta pyrimme etenemään asiassa ripeästi.

Sentteri ja veskari on siis hankintalistan kärkipäässä. Mitä joukkueen rakennukselle muuten kuuluu?

– Katsotaan nyt rauhassa. Joka tapauksessa on hyvä muidenkin tiedostaa, että meillä on kasvamassa hyvä nippu IFK-laisia nuoria, joista joku/jotkut lyövät itsensä läpi toivottavasti jo ensi kaudella. Tehdäkseen tämän on heille annettava peliaikaa.

Näytä kaikki uutiset