live
0-0

Nybondas kommentoi Ville Peltosen tilannetta

Helsingin IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas vastaa hifk.fi-toimituksen kysymyksiin Ville Peltosen tilanteesta ja Kansainvälisen kiekkoliiton puheenjohtajan lausunnoista.

Mikä on joukkueen kapteenin Ville Peltosen terveydentila tällä hetkellä?

– Villen toipuminen etenee hitaasti, pienin askelin. Hän on käynyt hallilla pari kertaa, mutta lepää pääsääntöisesti kotonaan.

Onko Villen pelaaminen tällä kaudella vielä mahdollista?

– Tuohon en uskalla ottaa mitään kantaa.

Mikä on Peltosen toipumisennuste tällä hetkellä?

– Edelleen, päävammat ja niistä toipuminen ovat täysin yksilöllisiä ja vamman vakavuudesta riippuvaisia. En osaa sanoa aikataulusta mitään.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel otti tämän päivän Helsingin Sanomissa kantaa taklaukseen, jossa Ville loukkaantui. Hänen mukaansa mm. ”ehkä Villen olisi jo aika todeta, että liika on liikaa”. Miten reagoit Faselin lausuntoihin?

– Aivan käsittämätön lausunto. Hän ei osoita minkäänlaista kunnioitusta erästä Suomen jääkiekon kaikkien aikojen pelaajaa kohtaan. On selvää, että kaikkien pelaajien ura joskus päättyy, mutta on aivan ihmeellistä, että Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja alkaa kertoa, milloin kenenkin pitäisi laittaa hokkarit naulaan. Liika on todellakin liikaa…itse kullekin.

– Kuulisin mieluummin, mitä Fasel ja hänen johtamansa liitto ovat tehneet ja aikovat vastaisuudessa tehdä, jotta jääkiekossa vallitsevaa sopimusjärjestelmää kunnioitetaan ja miten sanktioidaan henkilöitä ja seuroja, jotka viis veisaavat sopimuksista. Toistaiseksi on ollut kovasti hiljaista.

Fasel määritteli haastattelussa, että ”toinen erä ja vasen laitahyökkääjä on jääkiekko-ottelun vaarallisin hetki ja vaarallisin pelipaikka”. Miten tämän lausunnon logiikka toimii Peltosen loukkaantumisen yhteydessä?

– Tuon lausunnon logiikka aukeaa varmasti vain hänelle itselleen.

Fasel linjasi myös, että rangaistuksia koventamalla ”hurjastelijat saadaan kuriin”. Oletko havainnut, että SM-liigan ilmoituksilla rangaistuksien koventamisesta olisi esimerkiksi tällä kaudella ollut vaikutusta tekoihin kaukalossa?

– Uskon, että SM-liigan uusittu kurinpitoryhmä, jossa on melkoinen määrä lajiymmärrystä, tekee selvän eron kovan, mutta reilun pelin ja ”rottailun” välillä. On aivan oikein, että likaisista teoista annetaan tuntuvat sanktiot, mutta se ei saa johtaa siihen, että pelin luonne muuttuu.

Siirrytäänpä sitten takaisin kotikulmille. Minkälainen on mielestäsi IFK:n tilanne tällä hetkellä kaukalon puolella?

– Vaikka kausi on ollut kivikkoinen kaikkine vastoinkäymiseen, emme ole missään vaiheessa heittäneet pyyhettä kehään. Viime aikojen vahvat esitykset sarjan tämänhetkisiä kärkijoukkueita vastaan osoittavat, että valmistautumisemme pudotuspelejä varten etenee hyvin. Odotamme pudotuspelejä innolla, nythän vasta oikeasti mitataan joukkueiden iskukyky. Runkosarjan voitto ei paljon lämmitä, jos ekalla kierroksella mennään lauluun.

Näytä kaikki uutiset