logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Nybondas: Uusia sopimuksia julki pian

Maanantaina julkistettiin maalivahti Brad Thiessenin ja sentteri Corey Elkinsin sopimukset. Joukkueen rakentaminen jatkuu ja urheilujohtaja Tom Nybondas kertoo, missä tällä hetkellä mennään ja muutenkin IFK:n kesäkuulumisia.

Verkot olivat vesillä reilun kuukauden ajan uuden maalivahdin löytämiseksi. Thiessenin saavutukset AHL:ssä näyttävät vakuuttavilta. Miten päädyitte tekemään sopimuksen hänen kanssaan?

– Kaikki raportit, mitä hänestä kokosimme, viittaavat siihen, että hän on erittäin hyvä maalivahti. Toissavuonna koko AHL:n parhaaksi maalivahdiksi nimeäminen tuki sitä taustatietoa, jota hänestä saimme. Brad on myös erittäin motivoitunut pelaamaan IFK:ssa. Se painaa vaa'assa paljon, kuten myös se, että pelaaja haluaa mennä urallaan eteenpäin.

Päästiinkö Elkinsin kanssa sopimukseen helposti?

– Lopulta kyllä. Hän halusi jatkaa meillä ja me halusimme hänet takaisin. Viime kevät kertoo paljon siitä asenteesta, jolla hän ammattiinsa suhtautuu. Perheen ensimmäinen lapsi syntyi Pohjois-Amerikassa juuri pudotuspelien alla, mutta siitä huolimatta Corey pelasi jokaisen matsin erinomaisella asenteella loppuun asti ja oli pudotuspeleissä meidän paras pistemiehemme.

IFK tuntuu kiinnostavan myös lehdistöä, vaikka ollaan vasta heinäkuun puolivälissä, eikö?

– Nähtävästi. Tiistaiaamuna erään lehden toimittaja saapui paikkaan, jossa jotkut IFK:n pelaajat harjoittelivat.

Eikö sopimus pelaajayhdistyksen kanssa kiellä ohjattujen harjoitusten järjestämisen pelaajien omatoimisen jakson aikana, joka jatkuu vielä melkein parin viikon ajan?

– Kyllä, ja me kunnioitamme tätä sopimusta. Pelaajat ovat kuitenkin yksilöitä ja joillekin harjoitteleminen ryhmässä sopii paremmin kuin toisille. Me olemme jo muutaman vuoden ajan toimineet niin, että järjestämme kesälläkin pelaajillemme mahdollisuuden harjoitella. Varaamme siis jäävuoroja ja muita harjoittelupaikkoja pelaajiemme käyttöön. Toiset käyttävät niitä enemmän, toiset vähemmän. Mielestäni on reilua, että IFK vastaa tiettyyn rajaan asti pelaajien harjoittelusta aiheutuvista kustannuksista myös omatoimisen jakson aikana.

Onko eri lajien urheilijoiden kanssa vuosia luistelu- ja fysiikkavalmentajana työskennellyt Janne Hänninen ollut läsnä pelaajien harjoituksissa?

– Hän on käynyt muutamien kokeneempien pelaajien pyynnöstä vetämässä joitakin harjoituksia. Hänninen ei työskentele IFK:n valmentajana.

Milloin joukkueen yhteisharjoitukset alkavat?

– Joukkue kokoontuu heinäkuun lopussa ja siihen mennessä ulkomaalaispelaajatkin ovat saapuneet Suomeen.

Miten joukkueen rakentaminen etenee?

– Brad ja Corey täyttävät kaksi keskeistä ruutua, mutta työ jatkuu. Täydennämme vielä joukkuetta ja uskon, että parin seuraavan viikon aikana pääsemme julkaisemaan uusia sopimuksia. Kuten keväällä sanoin, joukkueen rakentaminen jatkuu tänä vuonna monesta syystä pidempään, kuin mihin kannattajat ovat aiempina vuosina tottuneet. Työtä on vielä edessä, mutta mielestäni olemme nyt hyvässä vauhdissa.

Näytä kaikki uutiset