logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Ortio nauttii MM-kisojen tunnelmasta

Leijonavahti Joni Ortio on fiiliksissä sinivalkoisen kotiyleisön edessä pelaamisesta. Perjantaina tehdyssä MM-debyytissä vastassa oli Saksa, joka kaatui vasta jatkoajalla ja eilen Ortio oli pysäyttämässä Ranskaa. Yhteistä molemmille otteluille oli se, että torjuntoja kertyi harvakseltaan. Ortio sanoi kotiyleisön kovan kannustuksen helpottavan keskittymistä ja vireen ylläpitämistä.

– Meni ihan kananlihalla, kun hyppäsi ensimmäistä kertaa jäälle Saksa-pelissä. Siitä sai aika paljon lisää virtaa, oli kyllä aika hieno fiilis. Varmasti jokaisella on haaveena päästä joskus kotikisoihin pelaamaan ja lähtökohtaisesti tämä on ollut unelmien täyttymys, Ortio sanoi Leijonien välipäivänä.

Suomella on kolmesta ottelusta kahdeksan pistettä ja kaksi voittoa torjunut Ortio näkee turnauksessa kaiken olevan mahdollista.

– Ollaan saatu näistä peleistä se mitä lähdettiin hakemaan, eli kolme voittoa ja täytyy olla siihen tyytyväinen. Fiilikset on hyvät ja koko ajan tuntuu itsestäkin paremmalta, eilinen oli jo askel parempaan suuntaan Saksa-pelistä. Pysytään positiivisin mielin, meillä on kaikki saumat mennä vaikka taivaaseen asti, mutta ei mennä vielä asioiden edelle, Ortio naurahti.

Ortion mukaan kotiyleisö on ollut se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja.

– Onhan siitä yleisöstä apua vähän joka asiassa. Tatsi pysyy paremmin, eikä pääse herpaantumaan niin helposti, jos ei ole hommia. Kun pystytään kanavoimaan yleisön tuki ja imemään voimaa sieltä, niin hyvä tulee, Ortio määritteli sinivalkoisten lehtereiden merkitystä.

Näytä kaikki uutiset