logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

Paikallispelit huipentuvat Talviklassikkoon

IFK kohtaa Jokerit maaliskuun alussa Stadikalla.

Melkein 50 vuoden yhteinen historia tulee päätepisteeseen 1.3.2014, kun IFK ja Jokerit kohtaavat Olympiastadionilla järjestyksessään kolmannessa Talviklassikossa. Ottelu on viimeinen joukkueiden välillä runkosarjassa, sillä Jokerit siirtyy ensi kaudesta lähtien pelaamaan Venäjän pääsarjaa.

– Talviklassikko on hieno tapa päättää pitkä ja värikäs paikallispelihistoria Jokereiden ja IFK:n välillä. Kyseessä on varmuudella viimeinen keskinäinen runkosarjaottelu. Edeltävät kaksi Talviklassikkoa ovat olleet ainutlaatuisia, onnistuneita tapahtumia ja odotusarvot tälle historialliselle ottelulle ovat todella korkealla, kommentoi IFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen.

– Varmaa on, että molemmat joukkueet haluavat voittaa tämän ottelun. Luvassa on kiihkeä, kova, mutta reilu matsi – sen me olemme yhteiselle historiallemme velkaa.

IFK:n maalivahti Ville Husso pelasi keskiviikon lehdistötilaisuudessa pöytälätkämatsin Jokerien Teuvo Teräväistä vastaan. Panoksena oli se, kumpi saa ensimmäisenä valita joukkueelleen pukukopin. Lämmittelyottelu päättyi Husson 1-2-tappioon ja Jokerit valitsi kopin, jossa IFK on pitänyt leiriään kahden edellisen Talviklassikon aikana.

– Tiukka matsi, mutta tappio tuli. Ei se mitään, voitetaan sitten maaliskuussa kaukalon puolella, Husso kertoi.

IFK on voittanut kaksi edellistä Talviklassikkoa, jotka pelattiin helmikuussa 2011 ja 2012. Hussolla on hyvät saumat päästä pelaamaan huippuotteluun urheilupyhätössä, jossa hän on kilpaillut aiemmin vain kerran, ala-asteikäisenä viestijuoksussa.

– Tästä tulee iso peli, jonka tietysti haluaisin kokea jäällä, Husso sanoi.

IFK myy otteluun tasokkaita VIP-paketteja. Käytössä ovat Nordiksen tutut klubit ja hallin jäälle

Matsiin valmistautuminen sujuu parhaiten varaamalla IFK:n VIP-paketin. Lippuja otteluun voit skaffata täältä.

Näytä kaikki uutiset