logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Pelicans – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Pelicans – IFK klo 18.30

IFK:n kolmen ottelun viikko starttaa tänään Pelicansin vieraana Lahdessa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja stadilaisten käsi on nostettu pystyyn voittajan merkiksi molemmilla kerroilla. Pelicans taipui kotonaan 2-1 jatkoajalla ja Nordenskiöldinkadulla 4-1. Isku Areenalle odotetaan petolaumaa, jonka kaksi edellistä vieraspeliä ovat menneet penkin alle. Lauantainen TPS-voitto palautti itseluottamuksen ja Lahdessa nähdään tänään vanhaa, tuttua IFK:ta. Vieraspelaamisen parantaminen on tammikuun teemana ja sen eteen on tehty tarvittavat toimenpiteet. Seuraavana vaiheena on toteuttaa suunnitelma.

Stadilaiset on sarjataulukossa yhdeksäntenä ja kun tilannetta tarkastelee tarkemmin, on kuudenteen sijaan matkaa kolme pistettä. Päivän päällimmäisenä tavoitteena on voitto, sarjasijoituksia ei kukaan pelaaja tässä vaiheessa mieti. Joukkue veti tavallista kovemman aamujään ollakseen terävänä kun kiekko tippuu jäähän.

Kokoonpanossa nähdään tänään U20-kisoista kotiutuneet Markus Granlund ja Thomas Nykopp. NHL:n työsulun päättymisen myötä Lennart Petrell ei ole enää käytettävissä ja uuden hankinnan, Corey Elkinsin, saapuminen on viivästynyt muutamalla päivällä NHL:n tilanteesta seuranneen paperisodan vuoksi.

Klubertanz: ”Pelataan kovempaa, fiksummin ja pysytään pois boksista”

IFK:n jenkkipakki Kyle Klubertanz teki normaalit ottelupäivän valmistelut ja saapui sen jälkeen haastateltavaksi. Klubertanzin mukaan lauantainen kotivoitto tuli tärkeään paikkaan ja siitä on hyvä jatkaa tänään.

– Tarvitsimme kolme pistettä kipeästi ja mikä tärkeämpää, pelata hyvin joukkueena 60 minuuttia ja mielestäni onnistuimme siinä suurimmalta osin. Pelasimme yhden ehjimmistä otteluista ja sitä meidän pitää jatkaa. Tiedämme mikä toimii ja siinä pitää pysyä, Klubertanz hehkutti TPS-voittoa.

IFK:n vieraspelaaminen on jättänyt paljon toivomisen varaa, tänään aamutreenin rutiineja muutettiin.

– Fiilis treeneissä oli hyvä, ehkä vähän intensiivisempi treeni kuin normaalisti, sillä olemme olleet vieraspeleissä vaikeuksissa. Meidän täytyy päästä siihen mitä teimme alkukaudesta vieraspeleissä, pelata kovempaa, fiksummin ja pysyä pois boksista. Kaiken kaikkiaan pelaajat olivat erittäin innostuneita aamutreeneissä.

Oikealta laukova jenkkipakki on kellottanut kauden 19 ottelussa keskimäärin 23 minuuttia per ottelu. Tehoja on syntynyt 2+10, maalit ovat tulleet kahdessa viimeisessä kotiottelussa.

– Oma pelaaminen tuntuu aika hyvältä, maalipaikkoja on ollut aikaisemminkin mutta en vaan saanut hyödynnettyä niitä. Nyt parissa viimeisessä kotipelissä on mennyt sisään mutta kuten sanottua, vieraspeleissä meidän täytyy pelata samalla tavalla kuin kotonakin. Tämä kuukausi on meille hyvä haaste kovan pelimäärän myötä ja uskon tammikuusta tulevan hyvä meille, Klubertanz ennakoi.

Pelipäivä on mennyt suunnitelmien mukaisesti. Treenit on vedetty, scouttivideot katsottu ja erikoistilannepelaaminen käyty läpi. Valmistelut ovat takanapäin, seuraavana on edessä reilu tunnin bussimatka Lahteen ja itse päivän päätapahtuma: peli.

IFK sytyttää aina ja Klubertanz tietää mitä illalla on vastassa.

– Totta kai he ovat innoissaan IFK:n saapumisesta kaupunkiin, kaikki muutkin ovat. Pelicans luultavasti tulee kovaa ensimmäiseen kymppiin ja meidän täytyy pystyä vastaamaan siihen. Pelataan järkevästi eikä oteta turhia jäähyjä, ne ovat tänään avainasemassa. Olemme valmiita, Klubertanz sanoi kaukalon laidalta.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen on tehnyt kokoonpanomuutoksia lauantain TPS-voiton jälkeen. Ykkösnyrkki on tänään koottu Markus Granlundin ympärille, laidoilla nähdään Ville Peltonen ja Kimmo Kuhta, joka oli lauantaina IFK:n pirteimpiä pelaajia. Kibe pääsi hyvin tonteille ja oli hieno nähdä miten koko Nordenskiöldinkatu pidätti hengitystään joka kerta, kun Kuhta laukoi. Kauden avausmaalia on odotettu, eikä pahitteeksi olisi, vaikka se tulisikin vieraspelissä.

Joakim Erikssonin ja Siim Liivikin ketjut jatkavat entisellään, Thomas Nykopp ottaa Micke Åstenin paikan Joni Töykkälän ketjussa. Kentällisten osalta mennään muuten samoilla kuin lauantainakin.

Maalivahtiosastolla on tänään muutos. Torjuntavastuun kantaa Mika Norja, Joni Ortio on luukkuvahtina. ”Norski” kävi viikonloppuna hakemassa pelituntumaa Mestiksestä kahden ottelun verran ja on tänään valmiina pysäyttämään lahtelaisten yritykset.

Kokoonpanosta sivussa

Micke Max Åsten ja Juuso Salmi.

Loukkaantuneet

Joel Perrault, Mikko Kurvinen, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi ja Iiro Pakarinen.

Ottelun selostus klo 18.15 alkaen

Harri Hinkkanen ja Matti Hagman selostavat ottelun Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaan täältä.

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

P.S. Tämän viikon ainoa kotipeli IFK-KalPa to 10.1.klo 18.30.

Näytä kaikki uutiset