Pelit jatkuvat tänään

IFK-SaiPa klo 18.30

Runkosarja on taputeltu ja IFK:n osaksi oli jäädä tällä kaudella kahdeksanneksi. Joukkue oli kuudentena kolmannen jakson päätteeksi, mutta maaottelutauon jälkeiset tappiot pudottivat takaisin viivan väärälle puolen. Vieraspelisapluunan löytäminen nosti stadilaiset vielä tavoittelemaan suoraa pudotuspelipaikkaa, maito oli kuitenkin ehtinyt kaatua lattialle. Viimeisessä kotiottelussa, lopulta merkityksettömäksi jääneessä Ilves-pelissä, paikka kahdeksantena sinetöityi heikon toisen erän myötä ja sekä muiden otteluiden väliaikatuloksilla. Tiistain matsi tullaan muistamaan kuitenkin kolmannen erän lopun aikalisästä, kun uransa viimeistä runkosarjaotteluaan pelannut Kimmo Kuhta otti kypärän pois päästään ja kävi kiittämässä yli 8000-päistä kotiyleisöä, joka osoitti seisaaltaan suosiota IFK-ikonille. Hetki oli eittämättä yksi hienoimpia Nordenskiöldinkadulla 2000-luvulla.

Pelit jatkuvat nopeasti eikä valmistautumisaikaa jäänyt kummallekaan joukkueelle paljon. Villi kortti –kierros on nimensä mukainen ja kotietu näyttelee suurta roolia. IFK rankattiin runkosarjassa toiseksi parhaaksi kotijoukkueeksi ja tänään on odotettavissa kova rumputuli heti alkuvihellyksestä lähtien. SaiPa puolestaan antoi myrskyvaroituksen vieraspelaamisestaan hakemalla tiistaina vierasvoiton Raumalta, mikä varmisti joukkueelle toisen pudotuspelipaikan 2000-luvulla. SaiPa on jo nyt yksi kauden voittajista ja juuri niin vaikea vastustaja kuin odottaa saattaa. Nälkä kasvaa syödessä, ja syksyllä liigaakin johtanut SaiPa käy nuoruuden innolla, rutkasti pudotuspelikokemusta omaavan, stadilaisnipun kimppuun.

Joukkueet kohtasivat kauden aikana neljästi, joista SaiPa voitti kaksi ensimmäistä. Sen jälkeen IFK ryhdistäytyi ja hoiti kolmannen keskinäisen matsin himassa 4-1 ja viime lauantaina Lappeenrannassa 3-1. Tiistain matsin jälkeen haastattelussa ollut Kuhta sanoi lauantaisen SaiPa-matsin olevan vielä lähimuistissa, suunnitelmana tälle illalle on korjata Ilves-pelin asiat ja ottaa mukaan hyvät asiat. Käytännössä se tarkoittaa puolustuspelin tiivistämistä ja oman maalin edessä pelaamisen koventamista.