logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Summanen: Kamppailutilanteet ovat sieluntsekkaus

Viime viikon tappiolliset vieraspelireissut on puitu ja nyt lähdetään taas pistejahtiin. Päävalmentaja Raimo Summanen pitää tärkeänä nyt sitä, että joukkueen liike saadaan takaisin taukoa edeltävälle tasolle heti tiistaina Pelicansia vastaan.

Summanen kertoo, että joukkueen harjoittelussa otettiin vähän riskejä puolitoista viikkoa kestäneellä sarjatauolla. Levon ja rasituksen suhteen määrittelyssä ei ihan onnistuttu.

– Kroppaa rasitettiin, mutta liike tipahti. Se ei täysin onnistunut valmennukselta ja lisäksi osalla oli influenssa.

– Kuopiossa jäimme jyrän alle. Porissa taas olimme liikkeellä kolmella ketjulla ja lähdimme pelaamaan puolustuksen kautta, Summanen kertoo kahdesta vierastappiosta.

Perusasiat pääsivät vähän katoamaan vieraspelireissulla. Juonen päästä pitää saada nopeasti kiinni, sillä edessä on kolmen ottelun viikko.

– Nyt pitää saada liike takaisin. Siihen toki vaikuttavat fysiikka-asioiden lisäksi myös lopputulokset. Kamppailuihin ja vauhtiin kiinnitetään tällä viikolla myös huomiota. Kamppailutilanteet ovat sielun tsekkaus ja vauhti on tsekkaus fyysisestä valmiudesta, Summanen sanoo.

– Saamme tiistain otteluun pelaajia takaisin kokoonpanoon ja toivottavasti saamme ketjuja ja puolustajapareja vähän vakioitua.

Pelicansia vastaan sairastuvalta palaavat näillä näkymin Ville Peltonen, Markus Granlund ja Toni Söderholm. Myös Eero Somervuoren pelaaminen on mahdollista.

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset