logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Tiedote: Rico Fata ja Jason DeSantis siirtyvät IFK:hon – Kurtis McLean lähtee KHL:ään

Helsingin IFK on tehnyt ensi kautta koskevan sopimuksen kahden pohjoisamerikkalaisen pelaajan kanssa. Joukkueeseen siirtyvät kanadalainen keskushyökkääjä Rico Fata ja yhdysvaltalainen puolustaja Jason DeSantis.

Toukokuussa IFK:n kanssa sopimuksen tehnyt keskushyökkääjä Kurtis McLean sen sijaan suuntaakin KHL:ään.

33-vuotias Fata on NHL-seura Calgary Flamesin ykköskierroksen varaus vuodelta 1998. Hän on pelannut urallaan 230 NHL-ottelua Calgaryn, New York Rangersin, Pittsburgh Penguinsin, Atlanta Thrashersin ja Washington Capitalsin riveissä. Tehopisteitä hän on tehnyt NHL:n runkosarjassa 63 (27+36). AHL:ssä Fata on pelannut 241 ottelua, joissa syntyi tehot 103+110=213. Fata on pelannut viime kaudet Sveitsin A-liigassa Bielissä ja viimeksi Genéve-Servettessä. 224 A-liigan ottelussa hän teki 159 (71+88) tehopistettä.

– Fata on erittäin nopea ja työteliäs pelaaja. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas kommentoi.

27-vuotias DeSantis on kiekollisessa pelissä taitava puolustaja, joka on pelannut ammattilaisurallaan pääasiassa AHL:ssä. Parhaalla kaudellaan 2011–12 hän teki 66 AHL-ottelussa tehot 11+32=43. AHL:ssä hän on pelannut yhteensä 206 ottelua, joissa hän on tehnyt 84 (17+67) tehopistettä. DeSantis pelasi kauden 2009–10 Tshekin liigan Liberecissä. Hän on pelannut neljä kautta Ohion yliopiston joukkueessa ja voitti USA:n alle 18-vuotiaiden maajoukkueen riveissä MM-hopeaa 2004.

– Jason on oikealta ampuva ja taitava puolustaja. Ensi kauden joukkueen rakentamisessa on painotettu pelinopeutta ja Jason täyttää myös tämän kriteerin, sanoi Nybondas.

McLean sai eteensä tarjouksen Venäjältä, josta hän ei voinut kieltäytyä. IFK saa McLeanin siirrosta korvauksen.

– Tämä on tilaisuus, joka tulee eteen vain kerran elämässä. Olen hyvin kiitollinen IFK:lle siitä, että voin tähän tilaisuuteen tarttua, Kurtis McLean kommentoi siirtoaan.

– Kurtisin lähtö on valitettavaa, sillä hänelle oli suunniteltu keskeinen rooli ensi kauden joukkueessa. Tilanne muuttui kesäkuun aikana niin, että päätimme tehdä tämän pelaajakaupan, kommentoi Nybondas.

Näytä kaikki uutiset