logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Sairastuvalla ruuhkaa

Suunniteltu ykköskokoonpano ei ole ollut vielä peliäkään kasassa.

IFK menetti eilisessä Blues-ottelussa kolme pelaajaa sairastuvalle siellä jo ennestään olevien miesten lisäksi. Ottelun joutuivat jättämään kesken puolustaja Mikko Jokela sekä hyökkääjät Thomas Nykopp ja Tony Salmelainen. Loukkaantumislistalla on nyt kahdeksan nimeä, lisäksi Blues-ottelusta olivat sairastumisen takia sivussa keskushyökkääjät Matti Kuparinen ja János Hári. Heidän pelaaminen viikonlopun otteluissa on epävarmaa.

Sivussa olevien pelaajien poissaolot vaihtelevat muutamista päivistä kuukausiin.

Seuraavat pelaajat ovat ainakin puolitoista kuukautta peleistä sivussa:

Mikko Kurvinen
Mikko Jokela
Oscar Eklund
Juuso Salmi
Roope Talaja

Seuraavien pelaajien toipumisennuste ei ole tarkentunut tai heidän tilannettaan tarkkaillaan päivä kerrallaan:

Tony Salmelainen
Thomas Nykopp
Trevor Gillies

Viime keväänä IFK oli samankaltaisessa tilanteessa, kun pelaaja toisensa jälkeen loukkaantui. Kokoonpanoa jouduttiin muuttamaan pelistä toiseen, eikä permanenttia päässyt syntymään. Myös tänä syksynä valmennusjohto on joutunut pakon sanelemana muuttelemaan kokoonpanoa tiuhaan tahtiin.

Päävalmentaja Raimo Summanen kertoo, että alun perin suunnitelluilla kentällisillä ei ole pystytty loukkaantumisten takia pelaamaan vielä otteluakaan. Kärkiketjujen keskushyökkääjät ovat Matti Kuparinen ja Corey Elkins, joista jälkimmäinen pääsi vasta torstaina sairastuvalta liigapeleihin. Pahiten loukkaantumiset ovat raadelleet puolustuspäätä, sillä kuudesta kärkipuolustajiksi kaavailluista pelaajista kolme on tällä hetkellä loukkaantuneena. Puolustuksen miesvajetta on paikannut välillä Iiro Pakarinen.

Valmennusjohdolla riittää hommia toimivien koostumusten rakentamisessa viikonlopun kahteen peliin.

– Nyt mietitään, mikä on seuraava permanentti, Summanen sanoo.

Näytä kaikki uutiset