logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Salmi: Satsasin kaiken tähän kauteen

Puolustaja Juuso Salmi sivussa pitkään.

IFK:n nuori puolustaja Juuso Salmi sai jobinpostia juuri liiga-avauksen kynnyksellä. ”Käpsä” loukkasi olkapäänsä European Trophyn peleissä ja sai passituksen leikkauspöydälle välittömästi. Operaatio onnistui ja edessä on pitkä kuntoutusjakso. Loukkaantumisesta aiheutunut henkinen kolaus on kuitenkin kovempi kuin kaikki leikkauksen jälkeiset kivut: syksyn piti olla Salmelle todellinen läpimurto liigajoukkueen vakiokokoonpanoon.

Salmi ei edes yrittänyt peitellä tunteitaan maanantai-iltapäivänä.

– Ihan valtava pettymys. Nyt on pitkä kuntoutus edessä, eikä tässä auta muuta kuin polkea kuntopyörää.

Pikkupojasta asti IFK:n organisaatiossa ollut Salmi kertoi panostaneensa tähän kesään huolella.

– Näin kovaa kesätreeniä ei ole ollut koskaan. Usein kesällä pitää vähän lomaakin, mutta nyt minä satsasin kaiken tähän kauteen: ei ollut mitään etelänreissuja tai rymyämisiä. Koko kesän päätarkoitus oli kehittyä, Salmi harmitteli.

Toipuminen on lähtenyt käyntiin hyvin ja Salmi antaakin kiitosta tukiverkostolle. Suunnitelmissa on myös lyhyt kaupunkiloma Euroopassa, minkä ainoana tarkoituksena on saada vähän muutakin ajateltavaa kuin oma tilanne.

– Tämä alku on mennyt aika lailla sohvalla maatessa ja leffoja katsoessa. Onneksi on ollut seuraa kavereista ja tyttöystävästä. Helpompi kestää tätä hommaa, kun on tukiverkosto ympärillä, Salmi sanoi.

Liikkumaan tottuneelle urheilijalle juuri tekemättömyys on raskainta. Salmi on päässyt aloittamaan kuntopyörän polkemisen, mikä on tässä vaiheessa enemmän kuin sata jänistä.

– Nyt olin toista kertaa polkemassa kuntopyörää hallilla. En ole koskaan nauttinut kuntopyörän polkemisesta näin paljon. Tuntuu hyvältä päästä taas liikkumaan ja kun saa pienemmän olkatuen, niin sekin helpottaa.

– Fysikaalinen alkaa ensi kuun alussa ja sitten pystyy treenata vähän monipuolisemmin. Paluu kaukaloihin tapahtuu sitten joskus loppuvuodesta, Salmi avasi lähitulevaisuuden näkymiään.

Näytä kaikki uutiset