logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Salmi: Tulossa vauhdikas matsi

IFK pelaa tänään ensimmäisen kotiottelunsa European Trophyssa, kun Frölunda Indians saapuu Tikkurilaan. Stadilaisten europelien taival alkoi tiistaisella 4-2 –tappiolla Färjestadissa. Ensimmäiseksi otteluksi pelissä oli paljon hyvää ja joukkue oli vahvoilla tasakentällisin pelatessa. Ruotsalaiset käänsivät ottelun edukseen paremmalla ison kaukalon erikoistilannepelaamisella ja tänään stadilaiset pääsevät iskemään intiaanien kimppuun pienessä kaukalossa, joka soveltuu IFK:n pelityylille hyvin. Viime syksynä IFK kävi pöllyttämässä Indiansia, joka pelasi juniorijengillä merkityksettömässä viimeisen kierroksen ottelussa – tänään vastassa on rutinoituneita ammattilaisia.

IFK:n omiin kasvatteihin lukeutuva puolustaja Juuso Salmi oli tyytyväinen tiistain avausmatsiin. Ainoana miinusmerkkinä oli sarjapisteiden karkaaminen, positiivista oli sekä henkilökohtainen että joukkueen esitys.

– Oli ihan hyvä itseluottamus siihen peliin, tässä on ollut sen verran laadukasta tekemistä treeneissä. Odotin itseltäni ja peliltä aika paljon ja matsi oli mun mielestä kohtuullisen tasokasta kokonaisuutena ja omakin peli meni hyvin. Pari lapsusta siellä tuli, mutta olen tyytyväinen omaan tekemiseen, Salmi niputti kauden avausmatsiaan.

Indians-matsin suhteen Salmi ennakoi pienemmän kaukalon näyttelevän suurta roolia.

– Färjestadilla oli suurin mahdollinen kaukalo mitä olla voi ja nyt kun mennään Tikkurilan pieneen askiin, niin se tulee muuttamaan pelin luonnetta aika paljon. Tulee varmasti aika vauhdikas matsi.

Salmi heitti loppuun vielä haasteen kannattajille.

– Kehotan kaikkia tulemaan katsomaan näitä European Trophyn pelejä. Nämä ovat hyvää viihdettä ja sit on fanitkin ehkä valmiimpia kauden alussa, kun on käynyt katsomassa näitä pelejä, Salmi ohjeisti pilke silmäkulmassa.

IFK-Frölunda Indians kello 18.30 Tikkurilan Valtti Areenalla. Lippuja saat ennakkoon Lippupalvelusta. Tervetuloa!

Näytä kaikki uutiset