logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Söderholm: Kaikki fokus JYP-pelissä

IFK-puolustaja Toni Söderholm piipahti haastattelussa torstain treenien jälkeen. Kaikki keskittyminen oli perjantaisessa JYP-pelissä ja ”Söde” sanoi tiistaisen kotivoiton Tapparasta antaneen välittömän palautteen viimeaikaisesta harjoittelusta.

– Se on tärkeää saada hyvä todistus ensimmäisestä pelistä tauon jälkeen. Kyllä sen näki, että me olimme käyttäneet tauon hyödyksi henkisellä ja fyysisellä tasolla. Olimme päättäväisiä kaikessa; jämäkät syötöt, hyvää kamppailupelaamista ja kaiken kaikkiaan suhteellisen tasapainoinen esitys, Söderholm avasi tiistaista esitystä.

Tiistain ottelun suhteen täytyy muistaa, että vastassa oli sarjakolmonen, joka oli pöllyttänyt stadilaisia kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Hakametsässä. Peli oli numeroita parempaa ja lopputuloksena kolmen pisteen voitto – ja vain sillä on merkitystä.

– Tappara pelaa kunnon äijäkiekkoa ja on herkkä vastahyökkäyksissä, sillä ne teki meitä vastaan Tampereella muutaman maalin. Me pystyttiin pelaamaan paremmin, meidän avauspeli oli vähän parempaa ja sillä päästiin ylittämään keskialuetta fiksummin. Ne ovat sellaisia kohtia, mitä olemme pyrkineet parantamaan jatkuvasti. Se työ jatkuu nyt ja oppi pitää ottaa joka pelistä ja käyttää viisaasti, oli lopputuloksena voitto tai tappio.

JYP on vastustajana tuttu ja Hippoksen meininki on tiedossa hyvin. Lauantain kotipelille ei ole vielä ajatuksia liiemmin suotu.

– Ponnahduslauta loppuviikon peleihin on hyvä, JYP on kuitenkin samantyylinen jengi kuin Tappara. Siellä ei tule mitään yllätyksiä, vaan sen tietää tasan tarkkaan, että Jyppi on kamppailujoukkue ja alkurynnistys on kova. Meillä on nyt ollut kaksi päivää aikaa valmistautua siihen ja kerätä energiat. Meidän ainoa fokus on huominen ja vasta sen jälkeen mietitään lauantaista Pelicans-peliä, kokenut puolustaja muistutti.

Söderholm antaa myös krediittiä keskisuomalaisten äijämäisyydelle.

– Jyppi on siinä mielessä hyvä vastustaja, että niiden pelaajat ei kaadu kulmissa ihan tuosta vaan. Siellä saa kamppailla ihan oikeasti, eikä tarvitse pelätä helppoja jäähyjä. Ne pysyy pystyssä ne kundit ja se on hyvä tieto etukäteen, että siellä saa kamppailla ja se helpottaa valmistautumista.

– Meidän täytyy olla vaan fiksuja kiekon kanssa. Ei riitä, että ollaan paikalla, vaan pitää olla läsnä kaikessa tekemisessä.

Ylivoimapelin toimivuuden merkitys

IFK:n ylivoimapeli on rankattu liigan kolmanneksi parhaaksi. Tiistaina ruuti oli märkää, vaikka hyviä tilanteita oli tarpeeksi.

– Ylivoimassa oli jotain hyvää ja peli saatiin pyörimään ja meillä oli muutamia paikkoja siinä. Se nyt on tietysti vähän pompustakin kiinni, että meneekö ne ohjaukset kalaverkkoihin vai yläriman kautta sisään. Siinä oli ihan hyviä aihioita, vielä pitää vähän parantaa rytmiä laukomisen ja syöttelyn suhteen. Jyväskylässä tulee aggressiivinen alivoima vastaan.

Söderholmin kaltaiselle pelaajalle ylivoimat ovat aina hieno mahdollisuus, eikä ”Söde” kokenut, että parin hukatun mahdollisuuden jälkeen maalinteko olisi jotenkin vaikeampaa.

– Ylivoimassa on aina olemassa tietty onnistumisen paine, mutta onhan se hienoa mennä ylivoimalla askiin ja koettaa tehdä maali. Se on hieno paikka hakea ratkaisua. Meillä on ollut paljon maalin tai kahden pelejä ja jos me pystytään tekemään ylivoimalla maaleja, niin se on tosi iso asia meille, puolustajien pistepörssin nelonen sanoi.

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset