logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Söderholm: Kovat harjoitukset yhdistävät joukkuetta

Kauden aloitus lähestyy ja yksi intoa puhkuvista pelaajista on konkaripuolustaja Toni Söderholm.

Toni Söderholm kantaa Ville Peltosen tapaan isoa vastuuta jäällä ja kopissa. ”Söde” kertoo kovan treenin yhdistäneen joukkuetta ja petolauman olevan hyvällä tiellä, vaikka European Trophy jättikin tuloksellisesti paljon toivomisen varaa. Tärkeintä oli kuitenkin joukkueen rakentuminen.

Tunnollisena harjoittelijana Söderholm on ottanut kaiken irti kevään ja kesän kovasta treenistä.

– Tämä on tullut ainakin minulle hyvään paikkaan. Sitä tarvitsee joka vuosi uusia juttuja, että kehittyy ja kroppa pysyy raikkaana. Ollaan oltu paljon kimpassa ja tehty kovia harjoituksia, jotka yhdistävät joukkuetta. Suuren vaihtuvuuden vuoksi se on ollut tosi tärkeää, Söderholm pohti valmistautumista tulevaan liigakauteen.

Joukkueen rakentumisprosessin yhdeksi tärkeäksi palikaksi Söderholm laskee yhteiset kokemukset treeneissä.

– Se on tosi tärkeää, että kaikki näkevät toisiaan kovassa treenissä ja jätkät oppivat tuntemaan toisiaan. Fyysisesti rankat treenit ovat hienoja kokemuksia ja juuri niitä muistellaan sitten kauden päätteeksi. Kyllä ne karseimmat treenit jää mieleen.

Joukkueen menestys European Trophyn peleissä ei ollut mairittelevaa ja moni on ehtinyt huolestua joukkueen iskukyvystä. Söderholm muistuttaa kauden olevan vasta alkamassa.

– Me ollaan hyvällä tiellä, tosin meillä on paljon parannettavaa pelissä. Prosessi varmasti kestää mitä se kestää. Joukkueessa on kuitenkin sellainen ilmapiiri, että kaikki haluavat tehdä maksimaalista tulosta. Nälkä suorittaa on kovalla tasolla, Söderholm painotti.

Söderholmin ja Peltosen panos joukkueelle on korvaamaton varsinkin kun puhutaan jengin arvojen siirtämisestä eteenpäin. Söderholm ei lähde tekemään asiasta numeroa, vaan kertoo kaiken menneen omalla painollaan.

– En koe, että olisin poikennut omalta reitiltäni hirveästi. Tärkeintä on, että kaikki viihtyvät ja jos haluat pelaajista kaiken irti, niin hengen pitää olla kopissa hyvä. Pitää vaan katsoa, että kaikki ovat kotiutuneet hyvin. Kaikki ulkomaalaiset ovat sen verran sosiaalisia ja ulospäin suuntautuneita, että he tarttuvat itsekin asioihin.

Sarja-avaukseen on enää kaksi päivää ja pelirytmiin pääsemisen lisäksi Söderholm syttyy siitä tunteesta, joka tulee, kun joukkue alkaa muodostua.

– Sitä tavallaan aistii, että kasassa on paljon samanhenkistä porukkaa ja motivoituneita kundeja. On kliffaa olla mukana, ympäristö on tosi motivoiva ja kilpailu pelipaikoista on kova. Treenin jälkeen huumoria riittää ja toisista välittäminen on hyvällä tasolla, ja se on se mikä motivoi minua tällä hetkellä. Tuossa on tosi hyviä kundeja, kenen kanssa on erinomaisen hauskaa tehdä kimpassa duunia, Söderholm määritteli kauden 2013-14 jengiä.

Näytä kaikki uutiset