logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Söderholm: Nyt nähdään missä mennään

IFK-puolustaja Toni Söderholm oli haastateltavana aamutreenien jälkeen. ”Söde” oli luottavaisin mielin ja innoissaan kärkijoukkueen kohtaamisesta perjantai-iltana Nordenskiöldinkadulla.

– Tunnelmat on hyvät, tosi odottavainen ja hyvä fiilis. Kyllä sen aisti kopissa, kun läppä ei lennä ihan samalla tavalla kuin ehkä jotain muuta joukkuetta vastaan. Kaikki olivat fokusoituneita jo aamulla.

– Tulee tiukka peli, nyt on tämänhetkisen liigan tilanteen maksimaalinen haaste. Kärpät on pelannut tosi hyvin koko syksyn ja nyt me nähdään missä mennään, Söderholm sanaili.

IFK on voittanut maaottelutauon jälkeiset kotiottelunsa, viimeksi jalkoihin jäi Ässät lukemin 4-2.

– Keskiviikkona oli parempaa, me olemme pelanneet jo jonkin aikaa fiksummin ja paremmin. Siihen nähden tulee todella mieluisa haaste tähän. Nyt me nähdään, että miten me pystytään pelaamaan oikeasti hyvää joukkuetta vastaan koko 60 minuuttia.

Voittoon vaaditaan hyvää erikoistilannepelaamista ja IFK onnistui Ässiä vastaan kahdesti ylivoimalla ja kertaalleen aloitusvoiton jälkeen. Jenkkihyökkääjä Corey Elkins kaivoi aloituksen Söderholmille, joka laukoi kiekon Juuso Riksmanin hanskan kautta sisään.

– Corey on hyvä aloittamaan ja se antaa joskus mahdollisuuden yrittää suoraa laukausta. Ei siinä ehdi tähdätä sen enempää, kiekko huiskastaan niin, ettei se osu kehenkään matkalla.

– Tehtiin viime pelissä tavallaan kolme erikoistilannemaalia ja se on hyvä juttu. Meiltä on tavallaan puuttuneet ne ylivoimamaalit esimerkiksi tappiopeleissä, vaikka muuten ollaan oltu suhteellisen tehokkaita ylivoimalla. Ne on valtavan tärkeitä.

Hyvästä startista ja ensimmäisestä maalista on ollut viime aikoina paljon puhetta. Söderholm sanoo latauksen olleen monessa ottelussa hyvän ja näkee ottelun alun olevan se aika, jolloin valetaan kivijalka koko illalle.

– Me ei olla ehkä niinkään mietitty, että kuka sen ensimmäisen maalin tekee vaan keskitytty siihen tyyliin, millä me tullaan siihen peliin. Luodaan pelille sellainen suunta, mikä me halutaan ja saadaan kaikki rullaamaan. Tehdään siitä ensimmäisestä kympistä ja miksei koko erästä sellainen, että siitä on hyvä jatkaa peliä.

IFK-Kärpät klo 18.30. Liput Lippupalvelusta. Tervetuloa!

Näytä kaikki uutiset