logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Somervuori: Alkurynnistys pitää vain kestää

SaiPa-IFK klo 17.00

IFK lähtee tänään pudotuspelipaikan kannalta erittäin tärkeään otteluun kolmen vierasvoiton putkessa. Kuume pitää muutaman soturin vuodepotilaina, mutta Lappeenrannan Kisapuiston kaukaloon hyppää tänään nälkäinen joukkue. Lähtötilanne on kutkuttava, sillä kotijoukkue SaiPa on sarjataulukossa vain kahden pisteen päässä IFK:sta. Toisessa suunnassa seitsemäntenä oleva Kärpät on vain pisteen päässä stadilaisista.

Corey Elkinsin johtaman ketjun laidalla pelaava Eero Somervuori on ollut tehokkaassa vireessä viime otteluissa. Pisteputki (2+2) on kolmen ottelun mittainen ja tehoja on tullut juuri oikeilla hetkillä. Viime lauantain kotipelissä Somervuori syötti voittomaalin ja tiistaina Jyväskylässä hän teki ratkaisuosuman JYPin verkkoon.

Tehoja tarvitaan tänäänkin, mutta kuten viimeisimmissä peleissä on nähty, kaikki lähtee oman päädyn pelistä.

– Viimeisimmät vieraspelit ovat menneet hyvin siksi, että maalivahdit ovat pelanneet hyvin ja olemme puolustaneet tiiviisti, Somervuori sanoo.

Yksi resepti menestykseen tänään on se, että IFK:n pitää pystyä vastaamaan SaiPan intensiteettiin. Kotijoukkue tarvitsee sarjapisteitä ihan siinä missä IFK:kin ja tulee ottelun alussa päälle hurjalla vauhdilla.

– Se pitää vain kestää, eikä sillä ole väliä, vaikka jokunen pitkä kiekkokin tulisi heitettyä. Kyllä ne kenttätapahtumat siitä tasoittuvat, Somervuori sanoo.

Omaa tehopisteputkeaan Somervuori pitää hyvien pomppujen tuloksena.

– Jyväskylässä se oli minulta muuten vähän heikompi peli, mutta sain onneksi sen maalin tehtyä. Välillä tuntuu, että vedot eivät mene mistään sisään, mutta hyvä, että kiekko välillä pomppii maalin edessä lapaan.

Somervuori pelaa tiistain ottelun tapaan Elkinsin johtamassa ketjussa, jonka toisella laidalla on Kimmo Kuhta.

IFK:n kokoonpanon löydät tästä ja otteluennakko on luettavissa täällä.

Näytä kaikki uutiset