logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Summanen: Pelaajille välineet kehittymiseen

IFK:n joukkue palaa viikonlopun jälkeen sorvin ääreen ja aloittaa saman tien valmistautumisen ensi kauteen. Aluksi edessä on jakso, jonka aikana keskiössä on pelaajien ominaisuuksien kehittäminen. Pelitaktiikkaan pureudutaan vasta myöhemmin.

– Ensimmäisten kolmen viikon aikana keräämme pelaajien harjoittelusta tietoa, jonka perusteella tehdään yksilötason linjanvedot, kertoo päävalmentaja Raimo Summanen.

– Kaiken pohjana on jääkiekko pelinä ja sen asettamat vaatimukset. Me pyrimme antamaan pelaajille välineitä, joiden avulla he pystyvät kehittämään itseään jääkiekkoilijoina ja vielä tarkemmin omilla pelipaikoillaan.

Ensimmäinen jakso kestää huhtikuun lopulta kesäkuun puoliväliin. Sen jälkeen alkaa pelaajien omatoiminen jakso. Takaisin töihin palataan viikolla 31.

– Varsinainen joukkuetason harjoittelu alkaa heinäkuun lopussa, kun pelaajat palaavat lomalta, Summanen kertoo.

IFK:n ensi kausi on käynnistymässä, mutta liigan finaalisarja on käynnissä. Summanenkin on seurannut pelejä ja pari asiaa on pistänyt silmään.

– Finaaleissa on pelattu hyvää jääkiekkoa.

– Mutta haluan sanoa olevani huolissani siitä, että valmentajien koskemattomuutta on loukattu nyt jo kolme kertaa näiden pudotuspelien aikana, Summanen sanoo.

Jokerien kotipelissä Lukon kakkosvalmentajaa Jesse Wellingiä lyötiin nyrkillä katsomosta. Ässien Pasi Kaukorantaa huitaistiin JYPin kotihallin vaihtoaitiossa lipunvarrella päähän ja Iltalehden tietojen mukaan Tapparan päävalmentajaan Jukka Rautakorpeen käytiin käsiksi katsomosta keskiviikon finaaliottelussa Porissa.

– Jokaisessa hallissa varmasti noudatetaan SM-liigan asettamia sääntöjä turvajärjestelyistä, mutta tähän asiaan pitäisi suhtautua samalla vakavuudella kuin esimerkiksi erotuomarien koskemattomuuteen, Summanen sanoo.

Näytä kaikki uutiset