logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Summanen: Rohkeudesta rangaistiin

Ei tarvinnut olla kovin tarkkasilmäinen nähdäkseen torstain TPS-ottelussa yhden oikeusmurhan. Pelin toisessa erässä Markus Granlund ajoi kovalla vauhdilla laidasta keskelle ja juuri maalintekotilanteessa TPS:n puolustaja Rasmus Ristolainen tuuppasi IFK-sentterin oman maalivahtinsa Atte Engrenin päälle. Yhteentörmäys oli kova ja TPS:n puolustajan aiheuttama, mutta jäähylle lähti Granlund. Tilanne oli harmittava, varsinkin kun TPS pääsi tilannetta seuranneen ylivoiman aikana tasoittamaan pelin 2-2:een.

-Se oli oppikirjan mukainen suoritus. Maaleja tehdään niin, että ajetaan maalille. Se on paljon vaikeampaa, kun kaukalossa on aiempaa vähemmän tilaa. Kuka on niin rohkea, että uskaltaa sinne ajaa, päävalmentaja Raimo Summanen sanoi perjantaina.

-Hyökkääjä haluaa tehdä maalin tuollaisessa tilanteessa, eikä ajaa veskaria. Se on toki ihan eri asia, jos kiekoton pelaaja törmää maalivahtiin.

Kolmas erä oli IFK:lta vahvaa peliä, joten aiheeton jäähy ei ratkaissut lopulta mitään. Se on kuitenkin huolestuttavaa, että puhtaasta maalille ajamisesta voi joutua jäähypoteroon. Puolustavan pelaajan ei toki pidä päästää hyökkääjää luistelemaan vapaasti omalle maalilleen, mutta maalivahdin päälle tönäistyn pelaajan ei kaiken järjen mukaan pitäisi saada jäähyä. Tärsky oli varmasti kova ja Engren oli jonkun tovin katollaan, mutta rikettä Granlund ei tehnyt.

-Tätä näkee SM-liigassa silloin tällöin. Sillä annetaan ihan älytön etu puolustavalle pelaajalle. Ja nykypäivänä maalivahdit kuolevat helposti ja jatkavat sitten pelaamista, Summanen sanoo.

Näytä kaikki uutiset