logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

”Sydän sykkii IFK:lle”

IFK:n toimitus törmäsi lauantaina Nordiksella maajoukkuefutaaja Teemu Tainioon.

Teemu Tainio oli lähtenyt nauttimaan hallille hyvästä lätkästä lappilaisittain sanottuna itsensä "Kuhan" kanssa. Eli stadilaisille tuttavallisemmin Kimmo Kuhdan kanssa. Tainio itse on lähtöisin Torniosta, mutta sydän on sykkinyt jo pienestä pojasta saakka IFK:lle. Hän on seurannut IFK:ta 12-vuotiaasta lähtien, eli jo 22 vuoden ajan.

– Torniossahan kaikki ovat yleensä Kärppien faneja, mutta minulle Kärpät ei vaan koskaan sanonut yhtään mitään. Tykästyin IFK:n pelityyliin, koska se on aina ollut sellaista räiskyvää. Vähän samanlaista kuin itselläni futiskentillä, Tainio kertoo.

– Sitten se pelityyli vaan jotenkin iskostui minuun ja sitä kautta minusta tuli sitten IFK-fani. Ja se fanius on tässä vuosien varrella vaan syventynyt, kun on oppinut tuntemaan pelaajia ja käynyt täällä matseissa. IFK-sydän sykkii vahvasti tälläkin hetkellä.

Tainion kotoa löytyy useita IFK:n pelipaitoja.

– Silloin kun Jere oli aikoinaan IFK:n pelaaja, niin hänen paitansa tuli hankittua. Kaapista löytyy myös Kimmon Kuhdan sekä Ville Peltosen paidat, että hyvä kokoelma on jo kertynyt.

Jalkapalloilijan arki näin talvikauden alkutaipaleella on aika rentoa, vaikka maajoukkueen mukana mennäänkin.

– Nyt on paras jakso kaudesta meneillään, eli loma. Marraskuu nyt puhallellaan tässä vielä ja joulukuussa sitten jatketaan treenaamista ja aloitetaan valmistautuminen seuraavaan kauteen. Maajoukkue lähti Walesiin, jonne en itse päässyt mukaan, koska treenit ovat jääneet loman takia vähiin. Seuraavissa matseissa ollaan kuitenkin jälleen mukana.

Tainiolla on myös hauska lempinimi "Tornion Terrieri".

– En nyt muista kuka kyseisen lempinimen minulle antoi, mutta eiköhän se tule siitä, kun palloa tulee välillä jahdattua kentällä kuin terrieri.

Näytä kaikki uutiset