logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tähtäimessä Seuraava maali

Joukko IFK:n pelaajia aloitti keskiviikkona opiskelun StaffPointin valmennuksessa.

IFK pyrkii tukemaan pelaajiensa valmistautumista uran jälkeiseen elämään ja siihen tähtää tänä syksynä aloitettu yhteistyö StaffPointin kanssa. IFK:n tämän kauden joukkueen pelaajista mm. Ville Peltonen, Toni Söderholm ja Mikko Kurvinen osallistuvat StaffPointin uravalmennukseen, jonka toteuttaa StaffPoint-konsernin valmennusyhtiö Spring House. IFK:ssa pidetään tärkeänä, että pelaajat alkavat jo peliuransa aikana hahmotella sitä, mikä on heidän Seuraava maalinsa. Tavoitteena on jatkaa valmennusta läpi peliuran ja sen jälkeen suunnitellusti sijoittua työelämään.

– Tämä on mielestäni hieno projekti. On selvää, että jokaisen ammatikseen urheilevan pitäisi tehdä suunnitelma ja varautua konkreettisesti peliuran jälkeiseen elämään. Itse asiassa tämä olisi syytä tehdä jo juniori-iässä. Vaikka tarkoituksena olisi pelata ammatikseen vielä 15 vuotta, uran pituus ei aina ole omissa käsissä. Varmaa on se, että harva pelaa ammatikseen enää 45-vuotiaana ja tulevaan pitäisi varautua, sanoo IFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen.

– Erityisen iloinen olen siitä, että saimme mukaan tähän projektiin sekä suunnitteluvaiheeseen että toteutukseen yhteistyökumppanimme StaffPointin ja heidän ammattilaisensa.

Ammattikiekkoilijan arki on kiireistä ja kaikki eivät oma-aloitteisesti tee suunnitelmia omasta tulevaisuudestaan.

– Huippu-urheilu on hyvin kokonaisvaltaista ja valitettavasti harva pelaaja ehtii ottelujen ja harjoittelun lomassa ajattelemaan peliuran jälkeistä aikaa. StaffPointin valmennuksessa saa mahdollisuuden kartoittaa sitä, mihin voi itse sitten aikanaan peliuran jälkeen suuntautua, Ville Peltonen sanoo.

Seuraava maali -valmennusohjelman ensimmäinen vaihe käytiin läpi tällä viikolla, kun Spring Housen valmentaja Jarno Vepsäläinen kartoitti pelaajien kanssa lähtötilanteen. Vaihtoehtoja osoittautui olevan yllättävän paljon, samoin kuin niihin johtavia polkujakin. Valmennus auttaa valitsemaan niistä poluista sen oikean.

– Tämä on erittäin mielenkiintoinen projekti. Pelaajilla on taustalla huippu-urheilijan sitoutuneisuus ja tavoitehakuisuus ja he ovat erittäin motivoituneita, Vepsäläinen kertoo.

IFK:n puolustaja Toni Söderholm teki oman kartoituksensa StaffPointin valmentajan kanssa tiistaina.

– Pohdimme yhdessä sitä, mikä minua tulevaisuudessa kiinnostaa, miten voin sinne päästä, minkälaisista kontakteista voi olla hyötyä ja mitä valmiuksia ja osaamista tähänastinen työurani siihen antaa, Söderholm sanoo.

StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja Mika Kiljunen näkee, että ammattikiekkoilijalla on peliuran jälkeen paljon erilaisia mahdollisuuksia työllistyä.

– Olemme ylpeitä, että voimme osallistua ammattiurheilijoiden urasuunnitelmien ohjaamiseen ja tukemiseen. Tämän päivän työelämässä ammatin vaihtaminen on monia koskettava ilmiö. Näemme, että sitoutunut huippu-urheilija voi olla monessa organisaatiossa avainpelaajan asemassa, sanoo Kiljunen.

Näytä kaikki uutiset