Täydet pisteet Porista

Ässät - IFK 1-5 (0-0,1-3,0-2)

IFK oli varsin tyly vieras torstai-iltana Isomäellä, kun se kävi hakemassa 5–1-vierasvoiton suvereenin esityksen jälkeen. Stadilaisten pelaamisen kulmakiviä olivat maalivahti Ville Husso 32 torjunnallaan sekä jäätävä erikoistilannepelaaminen. Tilastoihin merkittiin kaksi ylivoimamaalia ja nolla päästettyä alivoimalla.

– Ihan hyvää peliä, puolustettiin jämäkästi ja tyylikkäästi. Me pysyimme omassa suunnitelmassa, pelattiin järkevästi ylöspäin ja tapettiin jäähyt. Varsinkin toisen erän kahden miehen alivoimalla oli aika tiukat paikat. ”Hude” otti lopussa yhden hasekmaisen torjunnan, puolustaja Toni Söderholm analysoi matsin jälkeen.

Raimo Summasen joukkue oli kauttaaltaan kurinalaisempi, eikä sortunut isäntien tavoin hutilointiin. Ässät lahjoitti kaksi läpiajoa ja yhden oman maalin. Yhteensä 43 kertaa kiekon edessä ollut Ässä-vahti Rasmus Rinne torjui läpiajot, mutta oli voimaton kahden oman pelaajan sohlatessa kiekon omaan maaliin. Ottelun avausmaali merkittiin lopulta Arttu Luttiselle (1+2), joka koski viimeisenä IFK-pelaajana kiekkoon.

– Se ehkä vähän ilmensi niiden peliä tänään. Ässät ei ollut niin hyvä mitä olisi voinut odottaa.

Voittomaalin sai nimiinsä torstaina 500 pelatusta matsista kukitettu Mikko Jokela. ”Leksa” toimitti kiekon aloitusvoiton jälkeen maalille ja nosti sen jälkeen kädet kohti hallin kattoa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Syöttöpisteet merkittiin kahden tehopisteen iltaa viettäneille Jasse Ikoselle ja Ville Peltoselle.

Kotijoukkueen pieni toivonkipinä syttyi 33 minuutin kohdalla Niklas Hagmanin tuodessa Ässät maalin päähän. Eero Somervuori lopetti kotijoukkueen pyristelyt jo seuraavalla minuutilla. Luttinen hyödynsi Ässä-pelaajan kompuroinnin kulmassa ja petasi loistopaikan Somervuorelle.

– Se tuli tosi tärkeään paikkaan ja samoin neljäs maali, Söderholm kertasi ottelun ratkaisuhetkiä.

Päätöserän alussa Juuso Puustinen tykitti tilanteeksi 1-4 ja loppulukemat viimeisteli Iiro Pakarinen ylivoimalla. Maalipörssiä johtavalla Puustisella on kasassa 18 täysosumaa, Pakarisella 13.

Liigan ollessa puolivälin krouvissa, IFK porskuttaa kuuden ottelun voittoputkessa. Joukkueen ohjelmassa on kaksi ottelua KalPaa vastaan, lauantaina Kuopijossa ja tiistaina Stadissa.