logologo
HIFKKärpät
pe 01.03.2024 klo 19:30

Talaja: Erinomaiset fiilikset

Talajan pitkä piina päättyy tänään.

IFK-hyökkääjä Roope Talaja tekee paluun kokoonpanon lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Pitkä kuntoutusjakso on takanapäin ja täynnä energiaa oleva ”Tala” puhkuu pelihaluja.

– Fiilikset on tietty ihan erinomaiset, kyllähän pelaaminen aina voittaa kuntouttamisen ja yksin punttisalilla pyörimisen. Aika kypsää hommaa se oli. Olen ollut viikon verran joukkueen mukana täysillä ja päässyt siinä vähän rytmiin kiinni. Katotaan nyt, mitä illalla tapahtuu, Talaja murahti lounaslautasen takaa.

Talaja ehti pelata vain 5 ottelua ennen loukkaantumistaan. Popcorni-osasto tuli tutuksi syksyn aikana ja monesti seurana oli turhautumisen tunne.

– Kyllä tässä on ehtinyt pelejä katsella ihan tarpeeksi. Ja varsinkin jos tulee tappioita, niin kyllä se olis mukava olla auttamassa joukkuetta, mutta minkäs teet.

IFK pelasi hyvän vierasottelun eilen mutta joutui palaamaan Stadiin tappio niskassaan. Joukkue teki tärkeän avausmaaliin ja meni toisen kerran johtoon Iiro Pakarisen onnistuessa soolossaan. Mika Partasella oli tilaisuus iskeä taululle 3-1, mutta kiekko kilahti yläputkeen. Päätöserässä JYP pisti vilkun päälle ja meni takaa ohi. Lopussa IFK haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, kunnes JYPin kultakypärä Max Wärn pisti kiekon tyhjään reppuun.

Talaja katsoi ottelun ja oli sitä mieltä, että voitto oli otettavissa.

– Se oli ihan pirteä peli ja olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Mennään samalla ryminällä tänäänkin. Pyritään lähtemään aika yksinkertaisesti liikkeelle ja aloitetaan siitä, että oma pää pysyy puhtaana, suoraviivaisesta pelistä tunnettu laituri suunnitteli.

Viikon kolmannessa ottelussa vastassa on yhtä mones kuuden sakissa oleva jengi. Pelicans palasi tauolta voitokkaasti, kun se haki eilen Turusta pisteet maalein 5-3.

– Tietenkin se tuo lisää, kun on hyvä joukkue vastassa ja lauantai-ilta täällä himassa. Olisi ihan hyvä lopettaa viikko hyvään voittoon. Pelaan Hárin (János) ja Stloukalin (Petr) kanssa, pyritään pitämään kiekkoa vastustajan päässä. Hämmennetään parhaamme mukaan, jalkoja ainakin pitäisi riittää.

IFK – Pelicans klo 17.00. Tervetuloa!

Näytä kaikki uutiset