logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Tappara selvästi parempi

Tappara-IFK 6-2 (2-0,3-1,1-1)

Perjantainen paikallispelitappio jätti jälkensä stadilaisryhmään niin henkisesti kuin fyysisestikin, eikä siitä ollut vastusta Tapparalle, joka oli pelannut edellisen kerran keskiviikkona. Kotijoukkue ratkaisi kamppailun ennen avauserän puolta väliä syntyneillä kahdella maalilla, jotka näkivät päivänvalon minuutin välein. Verta haistaneen Tapparan avauserä oli luultavasti kauden parasta ja bussijaloilla matkassa ollut IFK oli pelin alussa pelkkä vastaantulija. Kuvaavaa oli, että molempia maalia edelsi IFK:n keskialueen kiekonmenetys, joista Tappara rankaisi armottomasti.

Lopullinen ratkaisu oli toisen erän alussa, kun Jan Tabacek laukoi kauempaa kuin Juhani Tamminen aikoinaan 80-luvun alussa Tshekkoslovakiaa vastaan. Punaviivan jälkeen lähtenyt kaukolaukaus lähetti Brad Thiessenin vaihtoaition puolelle ja tolppien väliin luisteli Antti Ore.

Punaisissa paidoissa pelanneen IFK:n maaleista vastasivat Henrik Forsberg ja János Hari. Unkarilaisen Hárin viimeistelemä ylivoimamaali oli vasta toinen Hakametsässä tällä kaudella.

Kolme ottelua peräkkäin hävinnyt IFK pelaa seuraavan kerran tiistaina Oulussa. Nordenskiöldinkadulla pelataan perjantaina, vastassa silloin HPK.

Näytä kaikki uutiset